Política

Catalunya torna a decidir

Les persones més matineres ja s'han acostat a les urnes

Un total de 46 municipis participen avui en la consulta sobre la independència

Un nou pas, una nova pregunta a la ciutadania. Fins a 46 municipis i mig milió de persones participen avui en una nova tongada de consultes sobre la independència.

Les votacions ja han començat en una jornada que sembla que es desenvoluparà sense pluja i amb bones temperatures, el que pot facilitar l'accés als col·legis electorals. Tanmateix, el matí s'ha despertat amb fresca a bona part del país.

Els primers moments de la consulta sobiranista s'han desenvolupat sense cap incidència als col·legis dels municipis en què se celebra .

Els més matiners i les més matineres han passat ja per les urnes i han deixat la seva resposta, convençuts de prendre part en un acte que beu de l'essència de la democràcia.

La nova tanda posa l'accent a l'entorn de la capital catalana, en tot el que és l'eix metropolità, un territori que teòricament és el més reaci del Principat als plantejaments independentistes.

La central de dades s'ha instal·lat a Sant Feliu de Llobregat. El Baix Llobregat concentra la meitat dels electors, però la iniciativa arriba fins a 24 comarques.

L'experiència d'anteriors edicions ha permès augmentar la recollida prèvia de vots, assolint el 7% de mitjana, amb Vallromanes com a punta de llança (24%).

L'organització descarta una cinquena tongada abans de l'11 d'abril de l'any que ve, quan Barcelona està cridada a les urnes. Entremig es preveu que alguns municipis convoquin la ciutadania coincidint amb festes majors i altres esdeveniments locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia