Infraestructures

La central Ascó II se sincronitza a la xarxa i inicia un altre cicle d'operació de 18 mesos

La central nuclear Ascó II es va sincronitzar ahir a un quart de tres de la matinada a la xarxa elèctrica, un cop enllestits els treballs corresponents a la dinovena recàrrega de combustible de la planta. Aquestes tasques van començar el 8 de maig passat i, segons ha informat l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II, s'han desenvolupat «amb normalitat». D'altra banda, també cal destacar que durant la parada s'han executat, «amb resultats satisfactoris», les 10.000 ordres previstes al programa. Entre aquests treballs, hi ha hagut la renovació de 64 dels 157 elements combustibles del nucli del reactor, la inspecció dels generadors de vapor i de la turbina d'alta pressió, la neteja del circuit d'oli del turbogrup i la revisió i manteniment del sistema d'instrumentació nuclear. A més a més, s'han portat a terme més revisions i treballs de manteniment, així com modificacions de disseny de la instal·lació, que fan que les operacions siguin més segures i respectuoses amb el medi ambient. D'aquesta manera, doncs, Ascó II comença un altre cicle d'operació i generació d'energia de 18 mesos de durada.

1.000 persones més

Per portar a terme totes les intervencions planificades en la central, ha calgut que més de 1.000 empleats de companyies auxiliars s'afegissin als professionals d'ANAV i d'empreses col·laboradores que hi treballen habitualment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia