Infraestructures

El TGV ja arriba a l'Alt Empordà

Els primers trens d'alta velocitat ja circulen des de fa dies a les vies entre Llers i els Hostalets de Llers. Veïns de la zona han vist com circulaven en període de proves. L'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, explicava ahir que fa mesos que hi fan proves, que hi passen trens, però ell no ha vist que anessin a gran velocitat.

Per la seva banda, l'alcalde de Llers, Carles Fortiana, va confirmar que han vist circular trens d'alta velocitat en període de proves i fins i tot n'hi ha hagut un totalment immobilitzat durant tres dies a sobre del túnel que hi ha en aquesta altura de la via. Fortiana suposa que es tracta de pràctiques a les catenàries, ja que no circula ràpidament.

Està previst que a finals d'aquest any els trens de l'empresa ferroviària francesa SNCF arribin a Figueres, tot i que no podran circular a gran velocitat de Barcelona a París fins al 2020 perquè falta el tram de Montpeller a Perpinyà. De Vilafant a Girona s'adaptarà un tercer rail perquè pugui passar el TAV; entre Girona i Mollet, ja poden passar per les vies del TAV, però fins a Barcelona Adif proposava utilitzar la línia de mercaderies que passa per Can Tunis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia