Infraestructures

Les obres del corredor del Mediterrani parteixen en sis parts la finca d'un pagès de Reus

Li han expropiat la meitat del terreny i hi faran una subestació

El calvari va començar l'any 2006, quan, a causa de les obres del corredor del Mediterrani, a Jordi Nogués i a la seva família, Foment els va expropiar una hectàrea i mitja de les cinc que fa la seva finca. No va poder presentar al·legacions, i tot i que ara ja ha cobrat la indemnització denuncia que el traçat original havia de passar per una finca propera, la de Mas Calbó. Nogués sospita que els propietaris, amos de l'empresa Nutrexpa, van fer tot el que van poder per desviar el recorregut i ara l'afectat és ell, perquè, a més, li han expropiat una hectàrea més per tal de construir-hi el vial que connecta l'estació de Vila-seca amb el corredor del Mediterrani.

Ara, Nogués té la finca, on cultivava oliveres, avellaners i horta, partida en sis parts, però és que, a més, li volen construir una subestació elèctrica per alimentar el tren, a escassos metres de casa, on ha viscut tota la vida. Per aquest motiu ha ofert un petit espai de la seva finca però més allunyat perquè s'hi pugui construir la subestació. Amb el suport d'Unió de Pagesos, Nogués també ha presentat al·legacions al projecte, tot i que no ha obtingut resposta i mentrestant a ell, lamenta, li han «fet malbé» la propietat.

Segons Salomó Torres, responsable d'organització de la comissió permanent d'Unió de Pagesos, la finca està «esquarterada» i, demanant «el respecte a la gent que hi viu», va advertir que la subestació no es construirà, i s'evitarà «utilitzant, si cal, la força». Ara el projecte es troba en fase prèvia a l'ocupació i el que es vol, doncs, és impedir que entrin les màquines. Torres deia que «la resposta ha estat el silenci» i reclamava el suport de l'Ajuntament de Reus, amb el qual UP farà una reunió la setmana que ve.

Un problema afegit és que les màquines i els camions passen just per davant de l'habitatge i a banda de les molèsties que causen pel soroll també aixequen polseguera, cosa que els obliga a haver de tenir totes les portes i finestres tancades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia