Infraestructures

infraestructures

Pere Regull acusa l'Adif de “no complir des de fa anys amb Vilafranca”

L'alcalde de Vilafranca recorda que no es va complir amb l'execució de les obres ni ara amb la solució a les molèsties provocades als veïns de la zona

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull (CiU), ha reclamat un altre cop aquesta setmana a l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) que aporti una solució a les molèsties que provoca el pas del tren d'alta velocitat pel municipi. Regull ha acusat l'empresa “de no complir des de fa molts anys amb Vilafranca”, i ha recordat que quan es feien les obres, entre els anys 2005 i 2008, no es va convocar cap comissió de seguiment dels treballs que hagués pogut evitar “una obra desastrosa, amb esquerdes, sorolls i vibracions”. Però d'això també en responsabilitza l'anterior govern municipal, liderat pel socialista Francisco Romero.

Pere Regull ha comparegut davant els mitjans de comunicació locals per respondre a les declaracions del president d'Adif, Antonio González, que defensa que l'Administrador d'Infraestructures ha fet totes les actuacions a les quals s'havia compromès i que és el consistori el que no ha fet res. Per l'alcalde de Vilafranca, “si l'Adif no va complir amb l'execució de les obres, tampoc ho ha fet ara per solucionar les molèsties que provoca el pas dels trens”, i ha recordat que el 31 de juliol del 2009 es va arribar a uns acords que no es van començar a complir fins a la manifestació de l'hivern passat: “A corre-cuita ens van convocar el febrer per tornar-nos a acceptar els acords del 31 de juliol i dir-nos que el mes de març començaria l'estudi de sorolls i vibracions, amb supervisió d'un tècnic especialitzat contractat per l'Ajuntament”, ha remarcat Pere Regull.

El cas és que l'estudi tot just es va començar a fer el mes de juny passat i, per tant, encara no hi ha conclusions: “Nosaltres ens vam comprometre a pagar en la mesura que s'anessin solucionant els problemes. No ens poden exigir que paguem quan encara no hi ha les conclusions d'un estudi que digui quines són les solucions que s'han d'aplicar per posar fi als sorolls i vibracions”, ha puntualitzat l'alcalde de Vilafranca, en referència a les declaracions fetes pel president d'Adif al municipi de Calafell.

LA FRASE

No ens poden exigir que paguem, quan encara no hi ha les conclusions d'un estudi
Pere Regull
alcalde de vilafranca del penedès

“Romero és un talp a casa”

La indignació de l'alcalde de Vilafranca amb aquest tema també ha esquitxat el líder del PSC, l'exalcalde Francisco Romero, al qual Regull considera un “un talp a casa, que té una tendència compulsiva a dir falsedats”. Regull es referia així a l'acusació de no haver contractat un tècnic per supervisar l'estudi de sorolls i vibracions: “El catedràtic Salvador Cardona hi està treballant des de l'abril; el dia 15 va venir a Vilafranca per fixar amb els representants dels veïns i els tècnics municipals l'estratègia en el tema de l'estudi”. Sobre la demanda de Romero que es faci un projecte de cobertura des de l'Ajuntament, l'alcalde ha dit que correspon fer-ho a l'Adif: “Hem fet les nostres propostes de cobriment total, però ells només ens responen amb pantalles que no solucionen res”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia