Infraestructures

vilafranca del penedès

Els veïns afectats pel TAV demanen a la fiscalia que obri una investigació

Denuncien que les vibracions i els sorolls són excessius i volen que es determini com es van fer les obres i quina és la qualitat dels materials

Els veïns de Vilafranca del Penedès afectats pel pas del tren d'alta velocitat (TAV) ja no poden més. Els ànims estan molt exaltats perquè fa dos anys que suporten sorolls i vibracions i la solució cada cop la veuen més lluny. Aquesta setmana l'associació de veïns afectats ha demanat a la fiscalia que obri una investigació per determinar com s'han dut a terme els treballs de construcció i que faci una auditoria per saber quina és la qualitat dels materials emprats.

José Antonio Doblas, president de l'associació de veïns afectats pel pas del TAV, vol que el fiscal general sobre contaminació acústica obri una investigació sobre l'execució del projecte del tren d'alta velocitat a Vilafranca del Penedès. “Adif no disposa de cap informe que pugui demostrar que els treballs estan ben fets”, apunta Doblas, que ha denunciat la “ineficàcia” de l'anterior govern municipal socialista i també de l'actual president de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), Antonio González.

Pels veïns, els dos anys que fa que aguanten aquesta situació no se solucionen ara amb la instal·lació de pantalles acústiques com preveu fer Adif: “No és una bona solució, cal cobrir la part descoberta per on passa el tren”. I, a més, els veïns demanen que els trens que passen per Vilafranca del Penedès no sobrepassin els 180 quilòmetres per hora fins que no s'arribi a una solució consensuada.

Durant el mes de juliol, Adif treballa per mesurar les vibracions que pot ocasionar el pas del tren d'alta velocitat pel nucli de Vilafranca del Penedès i fer-ne un estudi. Aquest és un compromís que havia adoptat la companyia ferroviària amb l'Ajuntament. En un principi, està previst que les dues parts es reuneixin a principi de setembre per valorar els resultats i començar a fer les accions oportunes.

Però tot això no altera les males sensacions que tenen els veïns afectats, que asseguren que el president d'Adif té la consciència “poc tranquil·la perquè sap que la gent de Vilafranca del Penedès pateix”.

LA FRASE

Adif no disposa de cap informe que pugui demostrar que els treballs estan ben fets
José Antonio Doblas
President de l'associació de veïns afectats pel pas del TAV

Els ànims estan “molt exaltats”

El desgast entre els ciutadans és tan evident que la mateixa associació reconeix que els ànims estan “molt exaltats”. “La gent no pot dormir i demana actuacions”, apunta Josep Martínez, membre de l'entitat, que també recorda que els sorolls del TAV poden provocar “sordesa, tensió, arítmies i fins i tot infarts.”

Per això els veïns han demanat a l'alcalde que convoqui un ple extraordinari abans del mes de setembre perquè tots els grups polítics municipals acordin donar suport als afectats i es busquin responsabilitats. L'associació d'afectats també ha fet una crida perquè la població acudeixi al ple i demostri que “el poble rebutja la situació que ha provocat Adif” i que ”la dignitat de Vilafranca no passa per tenir el forat de la vergonya”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia