Política

Joan Puigcercós: “Espanya s'enfonsa”

El líder d'Esquerra considera que l'única sortida és la independència

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha celebrat aquest divendres un sopar i un acte polític a la localitat mallorquina de Vilafranca de Bonany, i durant el seu parlament ha parlat de crisi econòmica i de l'Estatut. De fet, aquesta qüestió ha centrat bona part del seu discurs, i ha dit que la sentència del TC és un “procés clarificador”, ja que ha retratat les dues Espanyes, la “sincera del PP” i la “plural del PSOE”.

Puigcercós ha reiterat que la resolució de l'Alt Tribunal és una “sentència política” i reflecteix que Catalunya sempre haurà de demanar “permís” a Espanya. En aquest sentit, ha dit que ara és l'hora de l'independentisme, precisament perquè Espanya “és crisi i corrupció” i “s'enfonsa”.

Amb una hora i mitja de retard, degut a la vaga de controlador aeris, Joan Puigcercós va arribar a Sa Franquesa Nova, un hotel rural situat al terme municipal de Vilafranca de Bonany, al bell mig del Pla de Mallorca. Després del sopar, al qual van assistir, un centenar de simpatitzants, Joan Puigcercós va oferir un parlament de prop de tres quarts d'hora de durada.

El president d'ERC va reiterar en nombroses ocasions que Catalunya ha de deixar de ser la “mamella d'Espanya”. Va criticar els retalls que hi ha hagut en matèria de carreteres per part del Ministeri de Foment, i que afecta directament Catalunya. S'ha mostrat molt clar:

Puigcercós considera que el país està “madur” per la independència. En aquest sentit, ha explicat que el mercat espanyol és “regressiu”, i per tant, la gent ha d'exportar. En nombroses ocasions es va referir a que el motor del catalanisme és ara l'independentisme, i anys enrere, era l'autonomisme. Per arribar a la independència, va dir també que cal un element internacional que jugui a favor de Catalunya. Així va parlar de la recent sentència de la Cort Internacional de l'ONU, que ha ratificat que la independència de Kosovo fou legal. Puigcercós ha dit que aquesta sentència serveix per despertar i per entendre que cal construir la legalitat de Catalunya i arribar a formar part d'Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia