Política

Puigcercós situa Espanya a l'alçada de Xina en defensa dels Drets Humans

El president d'ERC lamenta el no reconeixement de Kosova

El líder d'Esquerra defensa la legislatura del tripartit

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha criticat aquest dissabte que el govern del PSOE i José Luis Rodríguez Zapatero generen una “falta de realisme” que s'ha deixat en evidència amb la sentència de la Cort Internacional que ha reconegut que és legal la independència de Kosova.

Segons Puigcercós, Espanya s'uneix als països, com Xina, que no estan al costat de les “opcions democràtiques i lliures”. Diu que no es pot confiar amb el PSOE, ja que també va demostrar “falta de realisme” al negar la crisi econòmica. A més, ha qualificat que “més que positiva” la legislatura de tripartit i ha matisat s'han fet canvis en polítiques socials, en educació, economia i tecnologia.

Joan Puigcercós ha inaugurat aquest dissabte un seminari de formació de dirigents d'ERC per a les eleccions a les Balears del 2011. El president d'ERC ja va celebrar aquest divendres a la nit un sopar polític amb els militants de les Balears a Sa Franquesa Nova, al terme municipal de Vilafranca de Bonany. Aquest dissabte, Puigcercós s'ha referit a la “falta de realisme” que inspira el president del govern, José Luís Rodríguez, i també el PSOE. En aquest sentit, s'ha referit, en primer instància, a la crisi econòmica, la qual, ha dit, el govern espanyol va negar i a més s'han dedicat a malgastar els diners del Pla E, fent obres innecessàries, com la reproducció de la porta de Brandenburg. Així, ha criticat la decisió del ministre de Foment, José Blanco, de rescindir el contracte d'obra de cinc carreteres que s'havien de fer a Catalunya.

Puigcercós, però, també s'ha referit a la “falta de realisme”, en relació a la sentència de la Cort Internacional de Justícia que reconeix la legalitat de la independència de Kosovo. En aquest sentit, el president d'ERC ha dit que Espanya s'alinea a països com Xina i Rússia, situats a la cua dels “Drets Humans”, i segueix sense reconèixer la legalitat de Kosovo. Així, Puigcercós ha dit que no es pot “confiar” en el PSOE, ja que diu que és un partit que no dóna passes “endavant” i no es poda al costat de les opcions “democràtiques i lliures”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia