Salut

TERRASSA

El CST acomiadarà 157 empleats si no s'accepten les retallades

PRESSIÓ La direcció de l'hospital pressiona els treballadors amb un comunicat perquè votin a favor de les mesures que proposen per estalviar 3,2 milions referèndum El comitè organitza una consulta per decidir la resposta

La direcció del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) va fer arribar la setmana passada un comunicat a tots els treballadors en què amenaçava de presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) en cas que no s'arribi a un acord per dur a terme les retallades laborals plantejades per reduir 3,2 milions del pressupost. En l'escrit s'especificava que hi hauria entre 133 i 157 acomiadats, i es concretava el nombre de metges, d'infermeres, i de personal auxiliar i administratiu que es veuria afectat. Fonts sindicals van criticar el mètode que ha utilitzat la direcció del CST de “pressionar” el personal per acceptar les mesures de l'empresa.

No obstant això, la decisió de la plantilla sorgirà d'un referèndum que es durà a terme avui. Des de dos quarts de nou del matí fins a les nou del vespre, els treballadors podran decidir si volen negociar o no les mesures proposades per l'empresa. Segons la direcció del consorci, els treballadors haurien de renunciar a la direcció per objectius (DPO), que és una retribució en funció del compliment d'uns objectius. Tampoc cobrarien el 100% del sou quan s'estigués de baixa laboral durant 90 dies. Una altra mesura que es va posar damunt la taula va ser la d'augmentar la jornada.

En vista d'aquestes opcions, la pregunta del referèndum serà: “Com a treballador, què vols fer?”, amb tres respostes possibles: negociar, no negociar i abstenció. En cas que el professional opti per votar a favor de negociar amb l'empresa, haurà de dir a quina de les mesures proposades estaria disposat a renunciar.

El comitè d'empresa va informar la plantilla dilluns de la situació actual de les propostes de la direcció del consorci. Fonts sindicals van indicar en les dues assemblees que “encara que s'arribi a un acord amb el CST no es garanteix que d'aquí a uns mesos no hi hagi més retallades o acomiadaments, i el Catsalut tampoc assegura res”. Per tant, van fer una crida perquè la plantilla voti des del punt de vista general: “Ens hi estem jugant més”, diu el comitè. Si més no, ja van viure una retallada del 5% de la nòmina, i des del 2008 han rebaixat el seu poder adquisitiu.

Mentrestant, el consorci ha començat a aplicar les mesures per reduir l'altre bloc de retallades, que correspon a 8,7 milions d'euros. Es reduirà el centre d'atenció continuada del CAP Nord i del CAP de Castellbisbal, i també es vol retallar l'excedent horari, així com tancar llits i sales d'operacions.

D'altra banda, la direcció del CST va ordenar la retirada de les pancartes de l'entrada de l'hospital, tot i que els sindicats les tornaran a posar.

Avui presenten el pla d'ajust del CSPT al comitè

E.A.

El comitè d'empresa de la Corporació Sanitària del Parc Taulí (CSPT) coneixerà aquest matí el pla d'ajust pressupostari confeccionat pel consell de govern de l'ens sanitari. Els executius de la corporació han estat avaluant diversos escenaris per retallar les despeses anuals en els més de quatre milions d'euros en què s'ha xifrat la disminució de la partida pressupostària de la Generalitat. Al marge de la supressió de llocs de treball, però, una de les propostes en estudi podria permetre prescindir d'acomiadaments. També a Sabadell, d'altra banda, l'alcalde, Manuel Bustos, es va reunir ahir al migdia amb representants sindicals del transport sanitari de la comarca i els va prometre que demanarà al conseller de Salut que limiti la retallada en aquest servei.

E.A.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.