Educació

La Universitat suprimeix el DUEC i la preparació al CAPES de català

La Federació ( Federació d'entitats en defensa de la llengua i la cultura catalana), per la veu del seu president, Hervé Pi, denuncia que la Universitat de Perpinyà suprimeix el Diploma d'Estudis Catalans i la preparació al CAPES de català.

Segons el comunicat en data del 28 de desembre, la Federació explica que la Universitat de Perpinyà eliminarà dos cursos que no existeixen enlloc més : la formació al CAPES de català i el DUEC( Diploma d'Universitat d'Estudis Catalans). “ De manera inexplicable, la sola universitat de l'Estat francès que té una facultat de 'llengua regional' i que té vocació a assegurar el màxim de formacions ja que és la sola situada en territori català, suprimeix el DUEC, un diploma històric creat els anys 1970. “

D'altra banda, la preparació al CAPES de català que solament existia a Perpinyà, seria també suprimida pel motiu que els estudiants serien pocs nombrosos (La Federació recorda que s'atribueix només un poste cada any per concurs, cosa que explica l'escàs nombre de postulants). La Universitat ha refusat d'obrir el nou Màster català Métier de l'Éducation et de la Formation, suprimint de la mateixa manera la preparació al concurs per ser professor de català al secundari.

La Federació, que demana que la Universitat de Perpinyà reconsideri aquesta posició contrària a l'interès dels estudiants i a tota la població de Catalunya Nord, es pregunta com, des de Catalunya Sud, “entendran com es poden fer declaracions a favor de les relacions intercatalanes, retallant els magres mitjans que van destinats a promoure l'ensenyament del català. “

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.