Premien l'investigador en química de la UdG Miquel Solà

Ha estat un dels trenta seleccionats per ICREA Acadèmia

El catedràtic del departament de química de la UdG, Miquel Solà, ha estat un dels trenta professors seleccionats entre els 293 que s'havien presentat a la convocatòria. L'ICREA és una fundació impulsada per la Generalitat que forma part de Talència, agència recentment creada pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa pel foment de la recerca a Catalunya.

Solà és especialista en química teòrica i computacional. El que fa aquesta branca de la química és, bàsicament, predir el funcionament d'una determinada reacció química per mitjà de càlculs realitzats amb ordinadors de gran potència.

La recerca d'aquest investigador s'ha centrat en l'estudi teòric dels mecanismes a través dels quals es produeixen les reaccions químiques de determinades molècules orgàniques, bioinorgàniques i organometàl·liques. La comprensió d'aquests mecanismes de reacció és fonamental per millorar el rendiment de les reaccions químiques i reduir els residus produïts. També ha dedicat una part important de la seva recerca a l'estudi de l'aromaticitat, una propietat que tenen dues terceres parts de les molècules conegudes i que té una gran importància per entendre com funcionen les reaccions químiques, segons es destaca.

Miquel Solà va néixer a Fonteta (Baix Empordà) el 1964. És autor de més de 200 articles en revistes internacionals i ha dirigit deu tesis doctorals. L'any 2001 va rebre una distinció de la Generalitat per la promoció de la recerca universitària.

EL PROTAGONISTA

MIQUEL SOLÀ
Investigador
Des del 2003 és catedràtic del departament de química de la UdG
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.