L'església de Sant Feliu i la plaça dels Apòstols s'incorporen com a nous espais del recorregut

També s'ha programat una mostra per veure una quarantena de rams de núvia

Any rere any, els organitzadors de Girona, Temps de Flors persegueixen sorprendre els fidels visitants aportant nous espais de la ciutat en el recorregut del certamen floral del Barri Vell. La regidora responsable de la mostra, Isabel Salamaña, va destacar ahir la incorporació, «per primera vegada i un cop restaurada, de l'església de Sant Feliu». Les decoracions en aquest monument característic de Girona es faran a l'altar major i a la capella del Remei, així com a la placeta de la pujada de Sant Feliu i les escalinates nord i principal, així com a la plaça Torre del Campanar.

Salamaña també va voler destacar el muntatge que s'inclourà a la plaça dels Apòstols, complementant un dels sectors més esperat de la mostra floral, com és l'escalinata de la catedral. A més, va voler destacar la feina ingent de la ciutadania per fer possible l'èxit de l'activitat que atrau més visitants al llarg de l'any a Girona i que «té ressò internacional». També la UdG enforteix més la seva presència en l'exposició de flors obrint espais com ara la biblioteca o el claustre.

Rams de núvia

Una de les activitats que es van destacar de la nova edició és l'activitat Després de festejar, que se celebrarà al Teatre Municipal, a partir de les sis de la tarda, i vol mostrar una de les facetes florals més conegudes socialment, com són els rams de núvia. Una trentena de models de la ciutat es preveu que desfilin per mostrar una quarantena de propostes de rams que uniran professionals del sector amb persones joves que han acabat els estudis. L'espectacle es complementarà amb ballarins, músics i una soprano.

Nova cara a les façanes de l'Onyar

Un dels anuncis més destacats que va fer l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ahir durant la roda de premsa de presentació de l'exposició de flors va ser que durant la setmana que ve es començaran a destapar les primeres façanes que s'han restaurat i rehabilitat de les cases de l'Onyar. Es tracta del primer tram d'un total de nou façanes que es van rehabilitar des de principi de desembre, després d'un mes per instal·lar la gran bastida per cobrir-les. Pagans va destacar la voluntat que la descoberta d'aquestes primeres façanes rehabilitades es pugui fer coincidint amb la inauguració de l'exposició de flors. La previsió és que a principi de la setmana que ve ja es vagin deixant al descobert les façanes que s'ha arreglat en el tram comprès entre el pont de Sant Agustí i el pont d'en Gómez. Paral·lelament, els operaris ja comencen a instal·lar les parts inferiors de la bastida a les sis façanes que es restauraran en aquest segon tram de la primera fase. Finalment, els treballs s'han allargat una mica més del previst per les complicacions que s'han trobat en alguns casos quan s'ha entrat a l'edifici. Aquesta primera fase suposa un cost de mig milió d'euros, amb el suport de la Generalitat i la contribució dels veïns. Els amos hi aporten una part proporcional per la intervenció que s'hi fa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.