La ciutat de Figueres té més de 13.000 arbres i una trentena s'han triat per ser descrits en un llibre

«Els arbres de Figueres» es va presentar ahir en el marc de les festes

A la ciutat de Figueres hi ha plantats més de 13.000 arbres: autòctons, de fora, grans, petits, centenaris i plançons. Ahir es van incorporar els darrers: deu figueres plantades en el marc de la festa de l'arbre al parc Bosc per alumnes de deu escoles de la ciutat. Serveixen per compensar la trentena que es van fer malbé amb la ventada de principi de setmana. L'inventari local verd presenta una bona biodiversitat. Hi ha plàtans, alzines, sòfores, freixes, moreres, pollancres, til·lers, onze tipus diferents de fruiters, més de 1.200 pins blancs, més de 600 xiprers, 300 pins pinyoners i més de cent palmeres. I d'aquestes espècies, moltes de centenàries.

Una trentena d'espècies es recullen en un llibre que es va presentar ahir, anomenat Els arbres de Figueres, que manté una línia similar al que es va publicar fa uns anys, Figueres, arquitectures i història, que donava valor als edificis. El dels arbres, l'Ajuntament el va encarregar al gerent de l'empresa Ecoserveis, Josep Viñas, que va ser ajudat per Cristina Viñas, que també forma part de l'empresa que, entre altres responsabilitats, té cura dels parcs i jardins públics de la ciutat. Vint-i-vuit dels trenta arbres que hi figuren són a l'espai públic i dos al privat: un arbre del pa que es troba al jardí del col·legi La Salle i un boix que hi ha a les Escolàpies.

Per a la selecció dels arbres no s'ha seguit un criteri d'importància, història o antiguitat, sinó que s'ha buscat que n'hi hagués de tots els racons de la ciutat. Al marge de la fitxa tècnica de cada arbre, s'incorporen comentaris sobre la relació amb la ciutat, curiositats, poemes, i també hi ha cinc itineraris per fer a peu i contemplar alguns dels arbres més fastuosos. Es tracta, com es va dir en els parlaments, d'una forma de valorar i fer més visible un patrimoni clau en el paisatge ciutadà.

El Festival Còmic surt al carrer

Ahir es va fer el primer dels actes exteriors del Festival Còmic, l'activitat Capses, adreçada a un públic infantil. Avui, també adreçat a un públic familiar, hi ha un espectacle dels Comediants que es farà a El Jardí i una performance a l'aparador de la botiga Fajol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.