Societat

El nou Cadaqués de la Xina serà una ciutat de 15.000 persones que es preveu que s'acabi d'aquí a vuit anys

Empresaris xinesos van visitar el poble de la Costa Brava, que volen reproduir

Un grup empresarial xinès va visitar ahir Cadaqués per presentar el projecte que tenen per construir una ciutat de vacances a la costa est de la Xina amb el nom de la característica població de la Costa Brava. Concretament, serà un complex inspirat en l'estil arquitectònic mediterrani i per això han triat Cadaqués com a exemple.

Segons va explicar el cap del grup empresarial, Hu Zheng, la delegació xinesa ha volgut venir en persona a Cadaqués –a més de deu mil quilòmetres– per «aprendre l'estil de Cadaqués». Zheng va concretar que ja tenen molta informació del poble alt-empordanès a través d'internet, però que ara serà de primera mà. Va agrair a l'Ajuntament l'ajuda que han rebut i va convidar l'alcalde a viatjar a la nova Cadaqués quan estigui feta.

En 400.000 m²

La nova Cadaqués, que està previst que tingui 15.000 habitants, estarà situada al costat de la cuitat de Zhangzhou, a la costa est de la Xina, molt a prop de Xiamen. Està previst que es comenci a construir en una zona de 400.000 metres quadrats el setembre d'aquest any i es farà en set fases. Preveuen que tota la ciutat estarà feta d'aquí a set o vuit anys. La ciutat inclourà hotels, zones comercials i pisos.

Pel que fa a com s'assemblarà la ciutat xinesa amb la Cadaqués original, Hu Zheng va comentar que s'estan fixant en les cases de color blanc, amb les finestres blaves o vermelles i també en la urbanització del casc antic. L'objectiu és «crear una idea de cultura i especialment portar a la Xina l'estil de Salvador Dalí». El pintor ha estat un dels atractius que han portat la delegació a Cadaqués.

Atraure turistes

L'alcalde de Cadaqués, Joan Borrell, que va rebre la delegació xinesa a l'ajuntament, es va mostrar il·lusionat amb el projecte i va explicar que es buscarà alguna mena de vinculació entre les dues poblacions, tot i que encara no s'ha concretat com. El que sí té clar Borrell és que la construcció d'una ciutat que sigui una rèplica de la població de la Costa Brava atraurà turistes xinesos. «Esperem que quan vegin la Cadaqués d'allà vulguin conèixer la Cadaqués d'aquí», va dir. En el mateix sentit es va pronunciar el cap del grup empresarial, Hu Zheng, que va ressaltar que el mercat turístic xinès fins ara estava dedicat a la visita de grans ciutats però que cada cop és més incipient que turistes xinesos vulguin visitar altres llocs més petits, per gaudir més de les vacances, com és el cas de Cadaqués.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia