Societat

Alguns dels Boixos Nois detinguts desallotjaven cases okupes amb pallisses

Els Casual, la facció més radical dels Boixos, actuaven per encàrrec dels propietaris dels immobles

Alguns dels Boixos Nois, membres de la branca Casuals, detinguts aquest dimecres pels Mossos d’Esquadra per extorsió, narcotràfic i agressions també desallotjaven amb pallisses cases okupes per encàrrec dels propietaris dels immobles.

Segons han explicat fonts properes al cas, aquests membres de la facció més violenta dels Boixos Nois cobraven per atemorir els okupes i fer-los fora d'alguna de les cases que havien ocupat a Barcelona, sempre cobrant per part dels propietaris, que volien estalviar-se així el llarg procés legal i judicial requerit per fer un desallotjament.

No obstant això, als Mossos d'Esquadra no els consta cap denúncia per un cas com aquest, però admeten que és poc probable que un okupa denunciï una agressió d'algú que l'ha fet fora d'un edifici ocupat il·legalment.

Fonts del col·lectiu okupa han explicat que des de feia un temps sospitaven que almenys dos d'aquests desallotjaments violents, al carrer Benavent de Les Corts, molt a prop del Camp Nou, i a la carretera de Sants, havien estat obra d'aquest grup violent dels Boixos Nois. De fet, segons les mateixes fonts, en aquelles ocasions agents dels Mossos d'Esquadra van arribar a identificar els Casuals, però no els van detenir.

Quan els okupes van veure dimecres la cara d'algun dels detinguts pels Mossos, els van reconèixer com els homes que els havien expulsat violentament dels immobles de Les Corts i Sants. Segons ells, en aquells dos casos, van arribar una quinzena de Casuals, tots vestits iguals i armats amb bats de beisbol i porres extensibles.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.