Societat

terrassa

La reforma de l'antiga Saphil estarà acabada a l'estiu

estalvi

Les obres començaran en breu i s'hi ubicaran serveis i entitats situats als locals deficitaris com els dels carrers Cisterna i Martín Díez

El casal del Vapor Gran ja està acabat i ara es posa a concurs la seva gestió

La rehabilitació de l'antiga nau industrial Saphil de Terrassa, ubicada al barri de Ca n'Aurell, s'iniciarà abans d'acabar l'any i estarà enllestida a l'estiu de l'any que ve, segons ha explicat el tinent d'alcalde de l'àrea d'Acció Social i Drets Civils, Isaac Albert. Aquesta és una de les obres que recollia el capítol d'inversions del pressupost d'enguany i que també estava inclosa en el pla d'equipaments cívics pel districte I. La reforma de l'edifici permetrà al consistori començar a traslladar alguns serveis i tancar altres locals deficitaris, com és el cas de l'ubicat al carrer Cisterna, els del carrer Martín Díez i el casal de Ca n'Aurell. Al primer edifici hi ha el Centre de Documentació i Educació Ambiental, part de l'empresa municipal Eco-Equip SAM i algunes entitats que l'utilitzen com ara la Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT), la coordinadora d'entitats de cultura andalusa, l'agrupació de defensa forestal (ADF) i l'Associació Moviment Esplai del Vallès. En el que va ser la primera seu del col·legi Lanaspa-Giralt, al carrer Martín Díez, actualment té com a usuaris l'associació Diabetis del Vallès i l'Agrupació Astronòmica, La Xarxa, Voluntaris de Terrassa, l'Associació de Familiars de Malalts Mentals i el Centre de Dia en Salut Mental. Albert va explicar que alguns d'aquests serveis es traslladaran al nou edifici de Saphil, que també serà la seu de part dels serveis socials de l'Ajuntament, fet que permetrà fer un manteniment de l'equipament i un ús continuat i diari. En el cas del Centre de Dia de Salut Mental la intenció és que es puguin traslladar en algun espai propi del Consorci Sanitari de Terrassa.

Un altre dels equipaments al districte I que està a punt de posar-se en funcionament és el casal social ubicat a l'edifici del Vapor Gran propietat de la societat municipal Promocions Industrials de Terrassa (Prointesa). El pla d'equipaments va descartar fer un centre cívic al centre, tot i haver fet una reserva d'espai quan es va fer la plaça Nova, ja que es considera que ja hi ha una xarxa d'equipaments culturals, educatius i cívics de l'àmbit privat que poden fer aquesta funció. La intenció, va explicar Albert, és arribar a acords amb les entitats mitjançant convenis perquè es puguin utilitzar els seus espais a canvi de col·laborar en aspectes com, per exemple, el manteniment. També s'ha descartat reformar l'edifici conegut com el Glop de Llet, al carrer de la unió, perquè les obres per fer-lo accessible serien massa cares. Amb tot, s'hi continuaran mantenint part de les dependències de l'àrea de Serveis Socials.

Es busca entitat per a la gestió

El local social que s'ha adequat al Vapor Gran, i en què s'han invertit 196.000 euros per fer les obres, només està pendent d'obrir quan es trobi l'entitat idònia per gestionar-lo i que tingui la capacitat per obrir de manera regular i “d'organitzar activitats”, explica el tinent d'alcalde d'Acció Social i Drets Civils, Isaac Albert. El plec de condicions perquè la gestió surti a concurs públic ja està a la mesa de contractació i en breu es publicarà perquè les entitats puguin presentar les seves ofertes.

D'altra banda, Albert també va explicar que l'Ajuntament treballa amb l'opció de traslladar el casal de Vallparadís del carrer Salmerón, que està en estat ruïnós, a les dependències del Centre d'Atenció al Disminuït (CAD) del carrer Prat de la Riba. L'edifici i el servei és de la Generalitat, que també està buscant espais més còmodes i de fàcil accés per traslladar-hi el centre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.