Societat

societat

Messi, Bob Esponja i presidenciables, nous caganers d'aquest Nadal

Nous jugadors del Barça, com Messi -amb la pilota d'or-, Piqué o Villa, com els presidenciables a la Generalitat de Catalunya o personatges infantils com pot ser Bob Esponja són els nous caganers que ha creat l'empresa de Torroella de Montgrí caganer.com, creada per la família Alòs Pla, de cares a les festes de Nadal.

En aquesta edició, que va iniciar l'any 1992, l'empresa treu al mercat un total de 40 noves figures de caganers. Així ressalten els jugadors del Barça com són Piqué, Villa, Messi, Sergio Busquets i Pedro, com també el seu nou rpesident, sandro Rosell. A més, s'ha creat la de l'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho, que ha comportat refer el Pep Guardiola de fa dos anys, amb menys cabells.

Una altra figura que s'ha modernitzat ha estat la del presidenciable de CiU al Parlament de Catalunya Artur Mas, a qui se li ha acompanyat de la resta de presidenciables: Joan Herrera (ICV), Joan Puigcercós (ERC) i Alícia Sánchez-Camacho (PP). Es manté la de José Montilla (PSC).

A nivell polític també s'han incorporat les figures dels presidents valencià i basc, Francisco Camps i Patxi López. I a nivell internacional, el Dalai Lama i el príncep Carles d'Anglaterra.

També s'ha renovat la figura del pilot de Fórmula 1 Fernando Alonso i s'ha creat la del jugador de l'Atlético de Madrid Diego Forlán. A més, alguns jugadors del Barça també apareixen amb la samarreta de la selecció espanyola.

En l'àmbit de la cultura, destaquen el científic Albert Einstein i els cantants Elvis Presley, Michael jackson i John Lenon.

Altres novetats són la figura de Nadal d'Euskadi, l'Olentzero, i els personatges infantils com Bob Esponja, els còmics Tintín i Spiderman i Darth Wader, de la Guerra de les Galàxies.

També s'han creat les figures de col·lecció, com són l'astronauta, l'angelet, el torero, el brau o la doctora, així com noves imatges del caganer català. També, a nivell de col·leccionistes, han creat les figures de l'hebreu i el pagès català amb porró, amb un tiratge de només 200 unitats numerades.

Els tiratges ronden entre les 300 i 500 unitats, segons el personatge. Els seus preus oscil·len entre els 6 i els 15 euros. Amb les novetats d'enguany, l'empresa compte actualment amb més de 220 caganers diferents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.