Societat

medi ambient

Ensurt a la Selva i al Gironès per un sisme de 3,6 graus

L'epicentre del terratrèmol es va situar a Caldes de Malavella però el moviment de terra es va notar fins al nord del Maresme

No va provocar danys personals ni desperfectes materials

Amb un soroll fort i sec. Així va ser com molts veïns de diferents poblacions de la comarca de la Selva i del Gironès es van despertar ahir, quan passaven uns minuts de les set del matí, a causa d'un terratrèmol de 3,6 graus de magnitud a l'escala de Richter, que va tenir el seu epicentre a Caldes de Malavella. L'alcalde d'aquesta població, Joan Colomer, va explicar que, en aquella hora, molts veïns del poble van notar un tremolor molt fort a casa seva, que va durar només uns segons, i que alguns d'ells van sortir al carrer desconcertats i preguntant-se què havia passat.

Colomer es va posar de seguida en contacte amb la policia municipal i es va fer una ronda pel poble per veure si el terratrèmol havia causat danys personals o desperfectes materials. Afortunadament, “tot va quedar en una anècdota”, va assegurar. Ahir hi havia mercat setmanal a Caldes i aquest va ser el tema més comentat pels veïns des de primera hora del matí.

Un treballador del Balneari Prats, Jordi Gimferrer, explicava que la sensació que havia tingut “era com si hagués caigut un armari al pis de dalt”. En el moment del sisme, al balneari hi havia quatre treballadors de guàrdia, i dos clients van baixar a recepció espantats. La normalitat es va restablir pocs minuts després. “Ha petat fort”, va afirmar el fill del propietari del restaurant Can Quim de Caldes.

Una altra de les poblacions on el terratrèmol es va notar va ser a Llagostera. L'alcalde d'aquest municipi, Fermí Santamaria, va notar com una “gran ventada” movia les portes de casa i va afegir que en algunes cases de veïns de la població els mobles es van moure. A Fornells, la dona de l'alcalde, Gabriel Casas, va despertar els el marit dient-li que el llit es movia. “Al poble hi ha hagut gent que l'ha sentit i altres se n'han assabentat per les notícies”, exposava Casas, qui creu que, atès que l'epicentre s'havia produït a Caldes, els efectes del sisme van arribar a Fornells esmorteïts.

El tinent d'alcalde de Fornells, Mateu Parera, que viu a la carretera que va de Fornells a Llambilles, va narrar que a casa seva els havia despertat un estrèpit i que els mobles van tremolar durant uns segons. A Fornells, ahir també era dia de mercat i els temes de conversa es van centrar en el sisme i en la victòria del Barça.

El terratrèmol també es va notar a la zona nord del Maresme, a municipis com ara Tordera, Malgrat, Pineda i Calella. Alguns veïns van relatar ahir l'experiència. “Acabava d'arribar de treballar i vaig notar que, de cop, es movia la casa”, va comentar un veí de Santa Susanna. Tot i que en aquella hora hi havia molta gent dormint, els que més ho van notar van ser els inquilins dels edificis més alts, com els del barri de Poblenou de Pineda de Mar, que van explicar que havien caigut objectes a terra o s'havien mogut quadres.

LA FRASE

Hi ha hagut gent que s'ha espantat i ha sortit al carrer, però per sort tot ha quedat en una anècdota
Joan Colomer
ALCALDE DE CALDES DE MALAVELLA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.