Societat

La nit de la il·lusió

Les cavalcades de Reis són dels actes populars que més gent fan sortir al carrer a la majoria de poblacions

Cada vegada més municipis amplien la rua de les cavalcades amb campaments, berenars o actuacions musicals

La nit de Reis és la nit de la il·lusió per a milions de nens de tot el món (i també per a alguns grans). Abans, a la tarda o al capvespre, les cavalcades de Ses Majestats per moltes de les poblacions del país són dels actes populars més seguits cada any. Aquestes són algunes de les principals cavalcades de la demarcació de Girona:

GIRONÈS

Aiguaviva

La cavalcada començarà a les 19.00 h. Els Reis arribaran per la carretera de l'aeroport. Arribaran al poble pel carrer Major i continuaran pel carrer Verge de Vilademany, fins a arribar al Polivalent, on saludaran els assistents. S'acabarà el recorregut pel carrer Circumval·lació i els Reis marxaran per la carretera de Santa Coloma de Farners. La cavalcada serà animada pel grup de música Band The Marxa.

Bescanó

Sortiran a les 19.00 h del pavelló. Passaran per l'avinguda de l'Assumpta, carrer Dalmau de Cendra, carrer Beat Buch i plaça Canigó. El recorregut acabarà a la sala polivalent. Hi participen unes 200 persones.

Bordils

Surten a les 19.00 h de l'ajuntament. Passaran pel carrer Almeda fins a l'església. Hi participen una seixantena de persones.

Campllong

Sortiran a les 19.00 h de la zona de l'església i aniran fins al local social. Hi participen unes 50 persones.

Cassà de la Selva

Surten a les 18.30 h. Passen pel passeig del Ferrocarril, rambla Onze de Setembre, carrer Esport, plaça Avenir, carrer Bonavista, passeig Vilaret, carrer Barraquetes, i acaben a la plaça de la Coma. Abans, fan campament reial a partir de les 16.30 h a la zona de les fires de la festa major. Hi participen unes 220 persones.

Celrà

Una vuitantena de persones participaran en la cavalcada, que començarà a les 18.30 h. Se sortirà de la carretera de Palamós, davant l'oficina de La Caixa. Es passarà pels carrers Parets, plaça Ateneu, avinguda Catalunya i plaça de l'Església.

Fornells de la Selva

La cavalcada començarà a les 18.15 h a la zona industrial. Es passarà pel passeig Pep Ventura, els carrers Isaac Albéniz, Narcís Monturiol, Sant Cugat i per la plaça Catalunya. El recorregut acabarà a l'església. Hi participaran unes 120 persones.

Girona

La cavalcada de Reis a la capital gironina començarà com ja és tradició a les 18.00 h, amb la baixada de Ses Majestats des del campament dels jardins Fora Muralla fins al passeig General Mendoza. Per segon any consecutiu, la comitiva anirà pel carrer Ultònia i carrer Migdia fins al de la Creu, i tornarà per Joan Maragall, Pare Claret, Ferran Agulló i plaça Marquès de Camps. Un dels trams més multitudinaris és el de Jaume I, avinguda Sant Francesc i plaça de Catalunya, fins a arribar a la plaça del Vi.

Llagostera

Se surt a les 19.00 h de l'avinguda de l'Esport. Es passa pel passeig Romeu, passeig Tomàs Boada, passeig Pompeu Fabra, carrer Fivaller, carrer Cristòfol Colom, carrer Àngel Guimerà i plaça de Catalunya. Hi participen 150 persones.

Medinyà

Sortida a les 19.00 h del carrer Avellaneda. Passaran pels carrers Creueta, Pere Roura, plaça de la Font i carrer Migdia. S'acabarà al local social.

Quart

Se surt de la pista esportiva a les 20.00 h. Es passarà pels carrers Modaguer, Estació, de Dalt, del Tren, Modaguer, carretera de Girona, Estació, del Tren i fins al local social.

Salt

Unes 170 persones participaran en la cavalcada d'aquest any. Se sortirà a les 18.30 h del campament al carrer Miquel Martí i Pol. Es passarà pels carrers Mercè Rodoreda, Major, travessera de Santa Eugènia, Mossèn Sebastià i Puig, Miguel de Cervantes, Àngel Guimerà i s'acabarà a la plaça Lluís Companys, davant l'ajuntament.

Sant Gregori

La comitiva reial passarà per Canet d'Adri (al pavelló, a les 18.00 h), Cartellà (a l'església, 18.45 h) i Ginestar (a la plaça, a les 19.15 h) abans d'arribar, a les 20.00 h, a l'avinguda Girona. Passarà pels carrers Montseny, de Baix, Bruguera i plaça Francesc Macià. Si plou, del carrer Montseny s'anirà cap al pavelló.

Sant Julià de Ramis

La sortida està prevista a les 18.00 hores. Es passarà pel carrer Carrilet, Orient, Pirineus, Muntanya, carretera de Banyoles, carrer Ponent, Pau Casals, Bòbila i Juli Garreta. S'acabarà al centre cívic.

Sarrià de Ter

Hi participaran unes vuitanta persones. Se surt a les 18.00 h de Sarrià de Dalt. Es passa pel pla de l'Horta, pla dels Vinyers, la Rasa i el carrer Major, fins a arribar al pavelló.

Vilablareix

Se surt a les 19.00 hores del carrer Güell. Es passa pels carrers Pont d'en Canals, Pirineus, plaça de la Pau, carrer Mosquerola, rotonda de la carretera de Santa Coloma, carrers Camós i Perelló. El recorregut acaba a la plaça de l'Ajuntament.

SELVA

Arbúcies

A les 19.00 h, els Reis de l'Orient iniciaran la marxa pel carrer Estenedor, seguiran pel Guillem Folgueroles, Sant Jaume, Germana Assumpta, Castell i Francesc Camprodon. La marxa es farà a peu pel carrer Prat i Marcet i a la plaça de la Vila.

Caldes de Malavella

La cavalcada sortirà de la rotonda de Llagostera per recórrer els carrers principals. Els responsables d'organitzar la cavalcada d'aquest any són membres de la junta del casal de la gent gran, que deleguen les funcions als nous jubilats, els més joves. La cavalcada començarà a dos quarts de set del vespre.

Santa Coloma

El recorregut començarà a les 18.00 h a la plaça de Sant Salvador, per fer un recorregut pel passeig de Sant Salvador, Moragues, Pere Costa, Doctor Robert, Camprodon, Sant Sebastià, Noguer, Anselm Clavé, Lluís Mon, plaça Farners, Major, Verdaguer, passeig Sant Salvador, on els rebrà l'alcalde, i fins a la plaça del Firal.

Tossa de Mar

L'arribada es farà per primer cop per mar, al Club Nàutic, a les 18.00 h(abans hi haurà una xocolatada). Després es desplaçaran en carrossa pel passeig del Mar, i deixaran la carrossa per anar a peu pels carrers Peixateries i Sant Pere fins a arribar a la plaça de l'Església. Allà els nens podran entregar la carta als Reis com cada any, i rebre un obsequi.

ALT EMPORDÀ

Bàscara

La cavalcada dels Tres Reis d'Orient començarà a les 18.30 h. Abans hi haurà un berenar i espectacle infantil.

Boadella

La cavalcada reial sortirà del pont del Passallís a les 19.00 h i anirà fins la Societat, a serà rebuda per la mainada.

Castelló d'Empúries

A les 17.00 h, arribada dels Reis a la plaça de les palmeres d'Empuriabrava, i a les 19.00 h, arribada al centre històric pel carrer de Santa Clara, fins a la plaça de la Catedral, on es farà la recepció dels nens.

Fortià

La rebuda als Reis serà a les 19.30 h i el recorregut anirà de la plaça Catalunya fins al Centre Agrícola.

L'Escala

Arribada dels Reis a les 18.30 h, a la platja. Al matí, campament reial amb els patges a la Riba.

La Jonquera

A les 18.00 h, al carrer Major, arriben Ses Majestats els Reis.

Llançà

A partir de les 15.00 h a la pineda de la Capella del Port de Llançà, campament reial. A les 18.00 h, al port de Llançà, arribada dels Reis i salutació dels menuts al port i a la plaça Major. Després hi haurà xocolatada i coca per a tothom.

Portbou

Ses Majestats arribaran per mar, si el temps ho permet, cap a les 18.00 h, i s'adreçaran al centre cívic Ca l'Herrero per rebre tots els nens i nenes de la vila

Roses

A les 19.00 h, als espigons de la riera Ginjolers, arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient. El recorregut fins a l'ajuntament es farà per l'avinguda de Rhode. Tot seguit, a la plaça de Frederic Rahola, recepció dels Reis als nens i nenes.

Sant Pere Pescador

La cavalcada serà a partir de les 19.00 h. Ses majestats els Reis d'Orient arribaran amb barca pel riu Fluvià, fins a l'ajuntament.

Vilafant

La cavalcada transcorrerà per diferents nuclis del poble. A les 18.00 h començarà a les Forques, a les 18.30 h està previst que passi pel Camp dels Enginyers i mitja hora més tard, pel nucli antic, on acabarà el recorregut, concretament a l'ajuntament (20.00 h), on es farà la recepció als Reis i el lliurament de regals als menors de vuit anys.

BAIX EMPORDÀ

Begur

A les 19.00 h els rebrà l'alcalde a l'Ajuntament. Tot seguit aniran al pavelló, on la mainada rebrà un obsequi.

Calonge

Surten a les 19.00 h del passeig d'Hivern, passen per la plaça de la Concòrdia, la Rutlla, Àngel Guimerà, plaça Major, Castell de Calonge, i fins al castell.

Castell d'Aro

A les 19.30 h hi haurà xocolatada a la plaça Poeta Sitjà. Els Reis vindran per l'avinguda de la Platja i continuaran pel carrer del Sol fins a l'església. Després es dirigiran a la sala polivalent, on donaran un obsequi a la mainada.

L'Estartit

Hi arriben per mar a les 20.00 h, al port, però a les 19.30 h ja hi haurà focs d'artifici a la platgeta. Passaran pel passeig, per la plaça Fleming i fins a la plaça de l'Església, on hi haurà un escenari.

La Bisbal d'Empordà

A les 18.00 h ballaran els bastoners davant les Voltes. A les 18.30 h arribaran els Reis, que passaran pel carrer Sis d'Octubre, les Voltes, Llibertat, dels Valls, Ample, Sant Jaume, plaça Major, i faran una ofrena al nen Jesús a la plaça Major.

Palafrugell

Arriben a les 18.30 h al port de Llafranc, en barca. Després se'ls pot veure, a les 19.30 h, a la plaça del Sol de Palafrugell. Desfilaran pels carrers Torres Jonama, Pi i Margall, dels Valls, de Cavallers i fins a la plaça Nova, on hi haurà xocolatada.

Palamós

A les 18.00 h, al Molí Vell, hi haurà una gran xocolatada. Al cap d'un quart, Ses Majestats arribaran. A les 19.00 h, començaran a desfilar des de Sant Joan pel carrer Àngel Guimerà, Llibertat, Lluís Companys, Onze de Setembre, Nou, Rosa, Mossèn Miquel Costa i Notaries. Acabaran a la Gorga.

Pals

Se'ls pot rebre a partir de les 18.30 h a Can Balmanya. Passaran pel carrer Samària, per l'Abeurador i fins a Ca la Pruna.

Platja d'Aro

A les 17.30 h hi haurà xocolatada al passeig, al cap d'una estona arribaran els Reis per mar. Passaran per l'avinguda del Cavall Bernat, avinguda Castell d'Aro, carrer Puig s'Agoita, l'església, i cap al pavelló, on tots els infants rebran un obsequi.

Sant Antoni de Calonge

Sortiran a les 18.00 h de l'avinguda Costa Brava, continuaran per la plaça de Catalunya, carrer Sant Antoni, la plaça de la Llibertat (on s'aturaran al pessebre que hi ha), el carrer de la Sardana i fins al pavelló. Hi participen 80 persones.

Torroella de Montgrí

La cavalcada sortirà a les 19.15 h de la plaça del Lledoner, on s'hi engegarà un castell de focs artificials. Continuaraà pel passeig, el carrer Porta Nova, la plaça Quintana i Combis, i el carrer d'Ullà, fins a la plaça de la Vila.

Verges

El Reis de l'Orient sortiran a les 18.30 h de la plaça Onze de Setembre i el recorregut de la cavalcada arribarà a la plaça de l'Ajuntament.

PLA DE L'ESTANY

Banyoles

A les 18.00 h el campament reial del passeig de la Muralla es començarà a aixecar per iniciar un recorregut pel centre, que s'acabarà a l'Ajuntament. Hi participen unes 200 persones. Mentrestant hi haurà una xocolatada a la plaça de les Rodes.

Cornellà del Terri

Sortida a les 19.30 h i arribada al pavelló.

Crespià

El seguici passarà per la carretera a les 21.00 h i arribarà al local social.

Fontcoberta

A les 18.30 h seran a Vilavenut. D'aquí, aniran al veïnat d'en Fares i a les 20.00 h seran a Melianta.

Palol de Revardit

Reis i patges arribaran a les 20.00 h a la plaça Major.

Porqueres

La caravana sortirà de Can Carreras a les 19.00 h i a les 20.00 h arribaran a l'esplanada del davant de l'escola d'Entorn.

Serinyà

A partir de les 19.00 h el seguici recorrerà el poble, fins a la plaça del davant de l'ajuntament.

GARROTXA

Argelaguer

La cavalcada sortirà a les 19.30 h, passarà per la carretera i acabarà al casal.

Besalú

A les 19.00 h començaran a baixar de la muntanya, entraran a la vila pel pont Vell i acabaran el recorregut a la plaça de la Llibertat.

Beuda - Maià de Montcal

A les 19.00 h els Reis i els patges sortiran del veïnat de Segueró, de Beuda, i baixaran fins al casal de Maià.

Castellfollit de la Roca

Surten del parador a les 18.30 h i, amb un seguici de 50 persones, arriben a la plaça de Catalunya, on reben els infants.

La Vall d'en Bas

Can Tista de Sant Esteve d'en Bas és el punt de sortida dels Reis, a les 19.30 h, i mitja hora més tard surten als Hostalets. Reben els infants a les places majors respectives.

La Vall de Bianya

A les 18.00 h surten de Ca l'Enric i arriben per la carretera del Capsacosta a l'Hostal Nou. A les 19.30 h ho fan a la Canya. Hi participen una vintena de persones i es repartirà farro a tothom.

Les Planes d'Hostoles

Aquest any, la cavalcada surt mitja hora més tard, a les 20.00 h, de l'estació. Reben els infants a la plaça d'Espanya. El seguici és d'una trentena de patges.

Les Preses

Els Reis surten a les 19.30 h de la plaça Major. Abans, hi ha el concurs de fanalets. A través del carrer Major, el seguici, d'un centenar de persones, arribarà al centre cultural i els infants podran pujar a parlar amb els Mags.

Mieres

Sortiran a les 19.30 h del carrer Pujalet i acabaran la cavalcada al davant de l'església.

Montagut

A les 19.00 h el seguici arribarà al casal cultural.

Riudaura

.A les 20.00 h els Tres Reis van des de l'entrada al poble fins a l'església. Allà reben els infants. Hi participen una quarantena de persones.

Sant Feliu de Pallerols

La cavalcada surt a les 19.00 h i va de l'avinguda Vall d'Hostoles fins a Ca les Hermanes, amb una cinquantena de participants. Allà, els Reis reben els infants.

Sant Jaume de Llierca

A les 19.00 h es preveu que els Reis passin pels carrers del centre, fins a arribar al centre cívic.

Sant Joan les Fonts

A les 18.30 h, els Reis i el seu seguici van a adorar el nen Jesús al monestir romànic. El punt de sortida i arribada és el pavelló.

Santa Pau

A les 19.30 h, i amb una vuitantena de participants, la cavalcada surt de la carretera d'Olot, i, a través del carrer principal d'accés al centre, arriben a la famosa plaça porxada i els Reis reben els infants.

Tortellà

A les 18.30 h la cavalcada sortirà de les escoles, i, després de creuar el centre de la vila, s'acabarà a la plaça del Mercat.

RIPOLLÈS

Campdevànol

La sala Diagonal és el lloc escollit pels Reis per rebre la mainada. A les 18.00 h sortiran de la colònia Pernau i arribaran al poble per l'eix Pirinenc amb un seguici de trenta persones.

Camprodon

L'església de Santa Maria és el punt de partida de la cavalcada, amb més de 80 participants. Arriba al monestir de Sant Pere a través dels carrers Sant Roc i València.

Gombrèn

Els Reis surten a les 18.30 h de la plaça del Roser i arriben al centre cívic, on reben els infants.

Llanars

Els Tres Reis arriben al poble amb camells i amb 25 persones. Ho fan al solar del Toro i provenen del Solà d'Amunt. Surten a les 20.00 h.

Molló

Arriben a les 19.30 h de la carretera de França i van fins a la plaça de la Comunicació, on adoren el nen Jesús. Reben els infants al local polivalent. El seguici té una vintena de persones.

Ogassa

A les 19.00 h, arriben al poble i reben els infants a Santa Bàrbara. El seguici és de vint persones.

Pardines

La cavalcada de vint persones arriba a les 21.00 h a la plaça del Padró.

Planoles

Aquest any, els Reis no arriben en tren. Ho fan amb carrosses a les 19.00 h, a la cruïlla d'entrada al poble. El Casino és, com sempre, el lloc on els Mags reben els infants.

Queralbs

El tren cremallera és el mitjà escollit pels Mags per arribar al poble. Ho fan a les 20.00 h a l'estació i van a l'ajuntament amb una quarantena de persones del seu seguici. Abans, paren a l'església, on hi ha un concert de nadales. Abans, a les 18.15 h, hauran arribat a Vall de Núria, també amb cremallera. Hi haurà baixada de torxes i altres actes.

Ribes de Freser

El punt de sortida és la carretera de Queralbs, a les 18.30 h. El seguici, amb una cinquantena de patges, arriba a la plaça del Mercat, on els Reis reben els infants.

Ripoll

Els Reis arribaran a les 18.00 h per la carretera de Barcelona amb un espectacular seguici de més de cent persones. Rebran els infants a la sala Graells, però abans passaran per la plaça de l'Ajuntament, on els rebrà l'alcaldessa de la població.

Sant Joan de les Abadesses

Els Reis surten del pont Nou a les 18.30 h. Reben els infants a la plaça Major després de recórrer diversos carrers del centre. Hi participen un centenar de persones.

Setcases

Vall-llobre és el punt de sortida dels Tres Reis, a les 19.00 h. Rebran la mainada a la sala de ball. El seguici estarà format per una dotzena de persones.

Toses

Els Reis arriben a la pista llarga de la Molina a les 18.30 h. Baixaran amb torxes i al final de la pista rebran els infants.

Amb dues tirolines, a Girona

La cavalcada de Reis a Girona és l'esdeveniment al carrer que més milers de ciutadans atreu any rere any. Precisament perquè la cavalcada guanyi en espectacularitat, destaca la incorporació de dues tirolines, una al principi i una al final del recorregut, per ensenyar a tots els nens i nenes com els patges reials arriben als pisos més alts per entregar els regals. Al sector dels jardins de la Infància i a la plaça del Vi hi haurà aquestes tirolines, per on passaran patges i regals. Es calcula que unes 320 persones participaran en la cavalcada, que repartirà més de mitja tona de caramels.Des de l'església de Sant Lluc sortiran les anomenades precavalcades, a les 15.45 h i a les 16.00 h, amb l'objectiu d'arribar al campament reial de Fora Muralla, que cada any visiten milers d'infants. La cavalcada sortirà a les 18.00 h i manté l'itinerari de l'any passat, que va variar per evitar passar pel carrer de la Rutlla. Es calcula que l'arribada a la plaça del Vi serà a les 20.00 h.

Novetats i millores, nou recorregut i nova organització a Salt

La cavalcada d'aquest any estrena comissió organitzativa. Després de la dimissió de la comissió de Reis, fa tot just un mes, sis entitats de Salt s'han fet càrrec de l'organització. El recorregut canvia a l'inici (des del carrer Miquel Martí i Pol es va directament al carrer Major, passant pel carrer Mercè Rodoreda), i després de deixar el carrer Major, s'escurça el tram que transcorre pel passeig dels Països Catalans. Nou horari (se sortirà mitja hora abans, a les 18.30 h), campament a partir de les 17.00 h, una nova carrossa (seran tretze en total), faldons nous per a les carrosses, 170 participants, caramels aptes per a celíacs, i escaladors són les principals novetats.

Olot, cavalcada sense canvis

Els Tres Reis surten del campament reial de la plaça Clarà a les 18.00 h. Hi hauran arribat mitja hora abans per descansar i fer un te amb l'alcalde i la presidenta del Centre Catòlic, organitzadora de la cavalcada. Fan el seu recorregut habitual fins al Firal, on rebran els infants.

Sant Feliu de Guíxols

Sortiran a les 19.00 h de la zona alta, a Vilartagues, i passaran per l'avinguda Catalunya, c. Canigó, ctra. Girona, placeta Sant Joan, rambla Vidal, passeig del Mar, Juli Garreta, i faran l'adoració a l'arc de Sant Benet.

1.300 quilos de caramels, a Blanes

La comitiva reial està formada per 250 persones, i arribarà al port en vaixell a les 17.00 h. Els Reis seran rebuts amb focs artificials, i estaran dues hores al port, on atendran la mainada i obsequiaran tothom amb una xocolatada. Després començarà el recorregut, que acaba a l'Ajuntament i que faran amb nou carrosses.

Una comitiva de 250, a Figueres

El recorregut és el mateix de cada any. La cavalcada començarà a les 19.00 h a la Creu de la Mà i està previst que arribi a la plaça de l'Ajuntament pels volts de les 20.00 h. La comitiva que acompanya els Reis la formen 250 persones, aproximadament.

A Lloret, caramels sense gluten

El mitjà de transport dels Reis a Lloret es manté en secret, però se sap que la primera parada de la comitiva, que llançarà caramels sense gluten, és a l'ajuntament. Després agafaran l'avinguda Just Marlés, fins al pavelló.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.