Societat

Amposta

El consistori afronta una demanda de 4,8 milions pel cas del multicinema

Multicines Tortosa, l'empresa demandant, li reclama en concepte de lucre cessant

L'Ajuntament l'ha desestimat però es manté oberta la via judicial

L'Ajuntament d'Amposta ha desestimat la demanda que contra el consistori ha interposat Multicines Tortosa SL, la propietària dels Cinemes Oscar de Roquetes i que reclama a l'Ajuntament d'Amposta 4.898.703 euros d'indemnització en concepte de lucre cessant per haver deixat funcionar durant set anys i mig el multicinema d'onze sales d'Amposta sense la corresponent llicència d'obertura. Concretament, Multicines Tortosa fonamenta la seua demanda en el fet que durant aquests anys l'establiment de Roquetes, de sis sales, ha patit una davallada significativa d'espectadors.

D'acord amb un expedient aprovat en junta de govern el 3 de desembre del 2010, al qual ha tingut accés El Punt, el consistori desestima la demanda per considerar que les dades aportades per Multicines Tortosa són “hipotètiques” i “incertes”. L'expedient posa en dubte que hi haja una relació causa-efecte directa en la pèrdua d'espectadors i aporta dades facilitades pel Departament de Cultura que posen de manifest que del 2000 al 2008 hi ha hagut un increment de sales de cinema a la demarcació de Tarragona –es va passar de 84 a 120– i una davallada del nombre d'espectadors a totes les comarques de la demarcació, excepte a l'Alt Camp. A més el document remarca que l'Ajuntament no ha mantingut una posició “passiva” davant la situació i que fins i tot va ordenar el tancament del cinema dues vegades el 19 de setembre del 2008 –es va fer efectiu– i el 26 de novembre del 2009 –el cinema no va tancar, perquè Cinemes Amposta 2000 SL va aportar finalment l'acta de comprovació emesa per una entitat ambiental acreditada (ECA) que el cinema complia tots els requisits. Cal recordar que el multicinema d'Amposta incomplia la normativa antiincendis perquè, entre altres coses, una de les sales tenia la sortida d'emergència al vestíbul.

Se sabia des del 2004

L'expedient també especifica que l'Ajuntament d'Amposta va estar reclamant a la propietària dels cinemes d'Amposta l'acta de l'ECA des del 2004, tot i que el tema no es va destapar fins quatre anys més tard i no es va resoldre fins a finals del 2009.

Aquest expedient tanca la via administrativa, però la judicial continua oberta, ja que Multicines Tortosa va presentar a mitjans de l'any passat un contenciós administratiu davant del jutjat número 2 de Tarragona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.