Societat

Justícia

Campanya per fomentar el català als jutjats

“Al jutjat reclama, demanda i defensa't en català”. Aquest és l'eslògan que pretén fer fortuna entre els usuaris de l'administració de justícia, a qui es dirigeix una campanya de conscienciació ciutadana. La iniciativa l'ha posat en marxa l'Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia a través de diversos suports d'internet, el principal el lloc web www.nocanviemdellengua.cat.

L'objectiu de la campanya és trencar la inèrcia de molts advocats de presentar les demandes en castellà, fet que després condiciona l'idioma amb què se segueix tot el procediment. També es pretén incidir en l'actitud lingüística del ciutadà un cop és davant el jutge, instant-lo a utilitzar el català.

Des de l'associació de juristes es constata que l'ús de la llengua pròpia del país és cada cop inferior als jutjats, tant en els tràmits orals com en l'ús escrit. Una mostra d'això és la recent resolució del Tribunal Suprem que va desestimar el recurs d'un ciutadà perquè estava escrit en català.

La resolució del Suprem contravé diverses normes legals. La mateixa consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, va recordar recentment que la llei faculta el ciutadà a triar la llengua amb què es dirigeix al jutjat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.