Societat

integració

Sis entitats socials han trobat feina a 126 discapacitats

Hi ha 1.200 persones que encara esperen aconseguir un lloc de treball

Les entitats socials gironines La Fageda, Astrid-21, Drissa, El Vilar, Mifas i TRESC van incorporar al mercat laboral ordinari, durant el 2010, un total de 126 persones amb discapacitat o trastorn mental. No obstant això, la suma de les borses de treball d'aquestes sis entitats arriba a més de 1.200 persones que esperen aconseguir una feina. I és que, en conjunt, la taxa d'activitat de la població amb discapacitat és d'un 41,4%, menor que la de la població general. Segons les entitats dedicades a la inserció laboral en el mercat laboral ordinari de treball de Girona, es constaten, a més, diferències significatives en el cas de les dones o en funció del tipus de discapacitat.

D'acord amb les últimes dades publicades per l'Observatori Estatal de la Discapacitat, l'Estat espanyol va començar aquest any amb un increment de la contractació de discapacitats del 9% en relació amb el gener del 2010 (4.508 contractes). Del total, un 25% dels contractes realitzats a persones amb discapacitat van ser indefinits (1.159) i la resta (3.441) van ser temporals. Catalunya va registrar el 14,4% dels contractes indefinits i un 17,8% dels temporals. Girona acollirà, el dia 31, un acte de reconeixement a l'empresa inclusiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.