Societat

S'edita una bíblia per 9,95 euros perquè arribi a tothom

Sis entitats especialitzades en edicions bíbliques de diversos formats editen una versió popular de la Bíblia

Es tracta de la ‘Bíblia catalana. Traducció interconfessional' i surt a la venda el 30 de març

La Bíblia ha desaparegut de la nostra societat malgrat que la nostra cultura és incomprensible sense ella. Per tal que aquest llibre, el més venut i traduït del món al llarg de tota la història –un referent cultural imprescindible–, es pugui tornar a trobar a totes les cases (en tot cas perquè qui vulgui comprar una bíblia no es faci enrere per una qüestió de diners), sis entitats especialitzades en edicions bíbliques de diversos formats posaran a la venda a final d'aquest mes la Bíblia catalana. Traducció interconfessional, BCI, a un preu de 9,95 euros.

L'objectiu dels impulsors d'aquesta bíblia popular –l'Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona, l'editorial Claret, Happy Books / La Formiga d'Or, Publicacions de l'Abadia de Montserrat i Societats Bíbliques Unides– és que el llibre es pugui trobar a totes les llibreries catalanes i als centres comercials: a l'abast de tothom.

Com un ‘best seller'

“Es distribuirà com un best seller i intentarem fer-ne la màxima difusió perquè tothom se n'assabenti”, explica el biblista Agustí Borrell, vicepresident de l'Associació Bíblica de Catalunya. Se n'han fet 30.000 exemplars.

“El que volem és que la gent torni a tenir la Bíblia a casa, que no es pensi que només és una lectura per als creients”, diu Borrell, i assegura que aquest és un llibre que “no només conté la base de la nostra cultura, sinó que no et deixa indiferent i et porta a fer-te preguntes sobre la vida”.

“És un llibre plenament humà, en què trobes totes les grans qüestions que afecten el gènere humà”, afegeix Armand Puig, president de l'Associació Bíblica de Catalunya, que ha fet una de les tres introduccions de l'edició (Pren i llegeix). Les altres introduccions han anat a càrrec d'Agustí Borrell (Una guia per al camí) i de Rafael Argullol, professor de la UPF (La Bíblia, font de cultura).

Màxima qualitat

El fet que el volum surti a la venda per menys de deu euros no n'afecta la qualitat: l'edició, realitzada amb la supervisió del grafista i crític d'art Daniel Giralt-Miracle, tindrà tapa dura i el paper serà, és clar, el paper bíblia. La coberta i els dibuixos interiors són de Perico Pastor, que ha il·lustrat l'edició de luxe de la BCI.

La Bíblia catalana. Traducció interconfessional és l'última traducció al català de la Bíblia i és obra dels biblistes de l'Associació Bíblica de Catalunya: el resultat d'un treball conjunt fet per cristians de diverses confessions. Des del 1993, se n'han venut 115.000 exemplars.

LES FRASES

La Bíblia és el llibre dels llibres. El llibre sagrat judeocristià s'ha convertit en un text sense fronteres
Armand Puig
degà facultat teologia de Catalunya
Té una pretensió més agosarada: afrontar els interrogants profunds de l'esperit humà
Agustí Borrell
vicepresident de l' associació bíblica de Catalunya
La seva influència ha configurat poderosos corrents civilitzadors. Europa no es comprèn sense la Bíblia
Rafael Argullol
professor de la Universitat pompeu Fabra

Creients i agnòstics explicaran què significa la Bíblia

El dimecres 30 de març els editors d'aquesta bíblia popular han preparat un acte al Petit Palau de l'Orfeó Català que, sens dubte, difondrà àmpliament la sortida al mercat d'aquesta nova versió de la Bíblia. En aquest acte, intel·lectuals i personatges famosos, tant creients com agnòstics, entre els quals hi haurà Rafael Argullol, Mariona Carulla, Josep Cuní, Salvador Giner, Joan Margarit, Justo Molinero, Perico Pastor, Pilar Rahola, Joan Rigol o Màrius Serra, entre altres, explicaran què significa per a ells la Bíblia. En l'acte hi haurà música i es vol que sigui al més mediàtic possible. També hi intervindran el cardenal Lluís Martínez Sistach i el pastor evangèlic Enric Capó. Hi haurà una significativa fila 0 de personalitats que hauran dit què és per a ells aquest text sagrat. Les seves paraules s'aniran projectant en una gran pantalla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.