Societat

successos

Mor un vigilant de Renfe després que un jove l'agredís

L'empleat de Prosegur mor per una aturada cardiorespiratòria després que un passatger el colpegés a l'estació de Castelldefels

El jove es va mostrar agressiu ja al tren amb els viatgers

Un vigilant de l'empresa Prosegur va morir ahir al matí a l'estació de Castelldefels després que un passatger el colpegés quan l'empleat el va increpar per la seva actitud violenta. L'autòpsia ha de determinar la causa de la mort, ja que el vigilant, de 44 anys d'edat i veí de Badalona, va morir com a conseqüència d'una parada cardiorespiratòria. Això podria ser resultat dels cops o, en canvi, el vigilant podria haver mort en patir un infart durant l'agressió, fet clau a l'hora de jutjat l'agressor per un delicte d'homicidi o per agressions. L'agressor va ser reduït per un repartidor de diaris gratuïts i detingut per la policia local, que el va posar a disposició dels Mossos d'Esquadra.

Els fets van tenir lloc cap a dos quarts de set del matí. Segons explicava Andrés González, un taxista que estava aparcat a pocs metres de l'estació, l'agressor va baixar del tren que venia de Barcelona en direcció a Vilanova, va sortir de l'estació i hi va tornar a entrar. Llavors es va produir la baralla amb el guàrdia de seguretat.

El jove presentava l'aparença d'estar sota els efectes de l'alcohol o de substàncies estupefaents, i la seva actitud ja havia estat agressiva amb altres viatgers del tren. L'agressivitat va continuar amb el personal de l'estació, ja que va insultar la taquillera i el vigilant el va increpar. La discussió que va començar dins de l'estació es va prolongar fora de l'edifici. Allà hi havia dos repartidors de diaris gratuïts. “Vaig veure com un dels repartidors tenia l'agressor agafat pel coll i un home feia un massatge cardíac al vigilant. Vaig sentir veus que reclamaven una ambulància i vaig trucar a emergències”, va explicar el taxista.

Al cap de pocs minuts van arribar agents de la policia local a l'estació i van detenir l'agressor. Posteriorment va passar a disposició dels Mossos d'Esquadra, que el van mantenir detingut a les dependències de Gavà. Pel que fa als serveis sanitaris, el Servei d'Emergències Mèdiques va enviar dues ambulàncies, que van arribar a l'estació a les 6.40 h, deu minuts després de ser avisats. No van poder fer res per reanimar-lo.

L'agressor és un jove de 20 anys, veí de Castelldefels i conegut al municipi, segons explicava ahir l'alcalde, Joan Sau, que va transmetre el condol a la família. El noi té antecedents per un delicte de lesions del maig del 2010. El difunt, separat i pare d'un fill, va ser descrit per Antonio Ferrer, propietari del bar Boga Boga, com “un noi molt maco”. Aquest home va atendre les treballadores que netejaven el Teatre Plaza, contigu a l'estació, i la taquillera, “amb un atac d'histèria”, que va presenciar l'agressió. “L'han matat, cridava, i quan he vist el guàrdia desplomat es parlava d'un cop de peu a la boca o la templa”, segons Ferrer.

Els companys del vigilant se senten “desemparats” per les retallades que, asseguren, els han obligat a prescindir de les armes i els gossos. El portaveu del comitè d'empresa de Prosegur, Pedro Luis Oliva, va explicar que els vigilants ja no poden portar armes i duen porres i manilles. El comitè espera que la Inspecció de Treball adopti mesures “perquè els vigilants no se sentin desemparats per motius econòmics”.

Renfe matisa que la companyia “té uns recursos econòmics limitats que s'optimitzen per donar el millor servei possible”. El conseller d'Interior, Felip Puig, va dir, al seu torn, que “cal una reflexió crítica” sobre els programes de seguretat i va anunciar una reunió amb les empreses que vigilen la xarxa ferroviària.

LA XIFRA

44
anys tenia la víctima
, que és veí de Badalona i pare d'un fill. L'agressor és un jove de 20 anys de Castelldefels
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.