Societat

El PSC considera l'actuació de Puig una extralimitació

Tots els partits demanen explicacions al conseller d'Interior

Entitats socials i sindicats s'afegeixen a la crítica

L'actuació policial ahir a la plaça de Catalunya no va agradar a l'oposició, i el conseller Felip Puig va ser l'ase dels cops dels portaveus dels partits. Un dels més contundents va ser el PSC, que a través de Joan Ferran va assegurar que el responsable d'Interior s'havia “extralimitat”, i va lamentar que no s'hagués optat per la via pacífica i el diàleg amb els acampats.

Amb duresa també va reaccionar ICV, que a través d'un comunicat va qualificar d'“inacceptable” l'actuació policial i alhora va reclamar una “rectificació immediata” a Felip Puig.

En canvi, ERC i el PP van ser més prudents i van reaccionar demanant explicacions al conseller. ERC formalitzarà una petició de compareixença parlamentària, segons va explicar el diputat Oriol Amorós. Des del PP, Enric Millo va insistir que aquestes explicacions siguin “immediates”.

Les formacions minoritàries, SI i Ciutadans van ser els únics que ahir mateix van demanar la dimissió de Puig. Uriel Bertran va assegurar que la càrrega d'ahir va ser “salvatge i injustificada”.

Les crítiques van ploure també des de dins dels mateixos Mossos d'Esquadra. Els sindicats CCOO i UGT van assegurar que començar a actuar a les 7 del matí, quan ja és clar, i no en plena nit va ser una tàctica “suïcida”. En un altre sentit, diverses entitats socials com ara el Consell de la Joventut, el sindicat USTEC, Càritas i el Sindicat de Periodistes també van criticar l'actuació.

Els botiguers de Portal de l'Àngel donen el dia per perdut

Pels comerciants de Barnacentre, l'eix comercial que aplega els botiguers de la plaça de Catalunya i el Portal de l'Àngel, la d'ahir va ser una jornada de vendes perduda. El president de l'entitat, Javier Cottet, va criticar que l'actuació policial es fes de bon matí i no pas de matinada –“s'hauria d'haver fet a les cinc i no pas a les deu”– i va avisar que la publicitat que se'n faci podria afectar negativament la temporada turística. “Han aconseguit que la gent s'emprenyi més i que nosaltres no venguem res”, va dir. I va afegir: “És al·lucinant, perquè han fet el que no havien de fer”.

E.G.P.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a