Societat

Barcelona, seu de la fira del videojoc

Gamelab abandona Gijón i s'estableix a la capital catalana fins al 2015

Es vol convertir en un esdeveniment de referència mundial

Se celebrarà del 29 de juny a l'1 de juliol a la cúpula de l'Arenes

La fira de referència del sector del videojoc a l'Estat espanyol, Gamelab, celebrarà la pròxima edició a Barcelona amb l'objectiu de convertir-se en un a cita de referència mundial. La direcció de Gamelab ha subscrit un acord amb la Generalitat, l'Ajuntament i Fira de Barcelona perquè l'esdeveniment s'estableixi a la capital catalana almenys fins al 2015.

Gamelab, que abandona Gijón després de sis anys de relació, pretén que el canvi d'ubicació doni major projecció a la fira. El director de Gamelab, Iván Fernández Lobo, va evitar referir-se a la cita de referència mundial –la fira E3 que aquest dies se celebra a Los Angeles–, però el secretari general del Departament d'Empresa i Ocupació, Enric Colet, sí va assegurar que l'objectiu és que Gamelab competeixi directament amb l'E3.

La satisfacció per acollir la fira del videojoc a Barcelona, que se celebrarà del 29 de juny a l'1 de juliol a la cúpula de l'Arenes, era ahir més que evident en l'acte de presentació, en què hi havia representants de totes les administracions, incloent-hi el Ministeri de Cultura.

El director de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, no va dissimular el valor afegit que té ser la seu de Gamelab en la cursa de Barcelona per esdevenir
la capital mundial de la
telefonia mòbil.

Des del Departament de Cultura, tant el conseller Ferran Mascarell com el director de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Fèlix Riera, van explicar que l'acord amb Gamelab servirà per impulsar el sector del videojoc a Catalunya amb projectes com el d'una escola per a creadors de continguts. En el marc de la fira, l'ICIC promocionarà 31 empreses catalanes.

Precisament, els organitzadors de Gamelab volen potenciar la connexió directa entre els professionals del sector amb possibles compradors o socis internacionals. “Som molt creatius però ens falta model de negoci”, subratllava Gonzo Suárez, creador de videojocs i directiu d'Arvirago Entertainment.

Amb un pressupost similar a edicions anteriors, de 400.000 euros, Gamelab comptarà amb la presència de tres creadors de renom mundial: Hideo Kojima, creador de la nissaga Metal Gear, Cliff Bleszinski, estrella d'Xbox 360, i Peter Molyneux, dissenyador de Fable.

38
per cent
de l'activitat estatal del sector del videojoc es desenvolupa a Catalunya, on hi ha 53 empreses.
31
empreses
catalanes del sector del videojoc estaran presents a Gamelab gràcies a la Generalitat.
23,2
per cent
de la població catalana consumeix videojocs. La franja de més consum és dels 14 als 19 anys.

Microsoft i Sony a Los Angeles

A la fira de Los Angeles s'ha posat de manifest que Microsoft té clares quines seran les seves armes per mantenir i, si pot ser, augmentar la seva quota de mercat. Si l'any passat l'aposta d'Xbox 360 era
el sensor de moviment de
Kinect, en la present edició ha estat el reconeixement
de veu la clara aposta de la companyia de Redmon.

Abans de final d'any, la veu serà una eina imprescindible, no només per jugar i interactuar amb personatges i jugadors, també per accedir a Xbox Live i els diferents menús de la consola. Així, la veu
i Kinect són l'aposta de Microsoft per als pròxims mesos, i el 3D i PS Vita, la nova portàtil de Sony, és el que ens portarà la companyia japonesa a partir d'ara. Els seus principals títols de PS3, tant propis com de terceres companyies, implementaran el 3D per dotar-los d'un major realisme. I sense tridimensionalitat, encara que amb pantalla tàctil, tindrem PS Vita,
la nova portàtil de Sony.

La consola es posarà a la venda abans de final d'any i en dues versions: amb Wi-Fi i amb Wi-Fi 3G. El preu de llançament de la primera ser de 249 euros i de la versió amb Wi-Fi 3G de 299 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.