Societat

societat

Crit d'alarma dels serveis socials del Pla de l'Estany

Els treballadors denuncien els efectes que ja estan provocant les retallades en els pressupostos

Els treballadors del ram dels serveis socials del Pla de l'Estany han encès el senyal d'alarma pels efectes que –afirmen– ja estan tenint les retallades pressupostàries entre els més desfavorits de la comarca. Adverteixen, per exemple, que la paralització dels expedients per obtenir la renda mínima d'inserció afecta setze famílies –“la majoria amb menors”– que estan “en una situació d'extrema pobresa”.

En un manifest signat per l'assemblea de treballadors d'acció social del Pla de l'Estany, difós aquesta setmana, també alerten del fet que no tindran continuïtat actuacions de caràcter social del pla de barris de la Farga com ara el servei bàsic d'acció social (SBAS) i el servei de reforç escolar El Boli Blau. “S'eliminen aquestes actuacions després que l'any 2011 s'hagin atès més de 500 persones a l'SBAS i 57 nenes i nens a El Boli Blau”, asseguren, i es pregunten: “L'administració local seguirà finançant aquests serveis?” El regidor del pla de barris, Jordi Bosch Barraca, ha aclarit que, efectivament, aquests dos programes no tindran continuïtat en el marc del pla de barris que finança la Generalitat, però que l'equip de govern té la intenció de mantenir-los. “Tant els programes socials a la Farga com a la resta de la ciutat”, afirma.

El col·lectiu es mostra crític amb l'equip de govern (CiU) pel fet que no ha secundat la proposta de la CUP de gravar l'IBI dels pisos que fa molt de temps que estan buits, “en una època en què els desnonaments són a l'ordre del dia i les famílies veuen com es precaritza cada vegada més la seva vida”. Així mateix, es pregunten si amb el superàvit d'1,8 milions que l'Ajuntament va tenir l'any passat es faran accions per ajudar els sectors més necessitats. “Quin és el grau de compromís i responsabilitat dels polítics envers la població?”, es pregunten. Sobre el destí del superàvit, l'equip de govern va anunciar que no es preveien noves despeses, sinó que es volia “fer guardiola”.D'altra banda, el manifest exposa el deteriorament del sector des del punt de vista laboral. En concret, es denuncia que “la majoria de serveis d'acció social del Pla de l'Estany estan externalitzats” i que, arran d'això, ha baixat la qualitat dels serveis i de les condicions laborals dels treballadors

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.