Societat

Lloret supera Blanes i es converteix en la tercera ciutat gironina amb més empadronats

El 42 per cent dels 40.345 empadronats procedeix de fora de l'Estat espanyol

Lloret va superar el llindar dels 40.000 habitants per primer cop en la seva història el mes de juny passat. Tot i l'estancament pel que fa al creixement que va tenir lloc durant l'hivern, a partir del maig la població lloretenca ha tornat a créixer notablement, i segons dades de l'1 de setembre hi ha empadronades 40.345 persones. Des de principis d'any, l'augment poblacional és d'unes vuit-centes persones. Aquesta embranzida ha servit per superar per primer cop la seva ciutat veïna –Blanes–, que actualment té 40.271 empadronats. La localitat de Blanes va superar la xifra dels quaranta mil el mes d'agost de l'any passat, però des d'aleshores el seu creixement ha estat mins, i per exemple ara té menys empadronats que el novembre del 2008.

Lloret és essencialment masculina, i segons dades també de principis de setembre hi ha 21.338 homes, que representen un 52,89% de la població, i 19.007 dones, un 47,11%. Segons dades del 3 d'agost, el 42% dels empadronats són de fora de l'Estat. Per nacionalitats, els col·lectius de fora de l'Estat més nombrosos són els procedents de Romania, l'Índia i Rússia. Actualment hi ha empadronats 1.889 romanesos, 1.557 indis, 1.237 russos, 1.109 marroquins, 941 argentins, 895 italians i 881 búlgars. Aquesta població de fora de l'Estat és majoritàriament masculina, ja que els homes representen el 55,45% del col·lectiu. En canvi, entre els que tenen nacionalitat espanyola, la diferència entre homes i dones no és tan important, ja que els primers representen el 51,19% d'aquest col·lectiu. El cas indi és especialment peculiar, ja que un 75,72% dels empadronats d'aquesta nacionalitat són homes. Hi ha, en canvi, més russes que no pas russos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.