Societat

Més d'un centenar d'escoles aproven declaracions de rebuig a la LOMQE

Una trentena de centres s'adhereixen a la Xarxa d'Escoles Insubmises

la FaPaC fa una crida a les AMPA i als centres educatius a manifestar-se contra la reforma

Més d'un centenar de consells escolars de centres educatius d'arreu de Catalunya han mostrat per escrit el seu rebuig a la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMQE) i han expressat la seva voluntat d'implementar mesures de resistència a la nova llei.

A més, una trentena d'escoles que s'han adherit a la Xarxa d'Escoles Insubmises, segons la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC) també adoptaran mesures davant la LOMQE.

La federació ha valorat positivament aquestes adhesions que s'han produït en poc temps des que es va posar en marxa la campanya de resistència a la nova llei el passat mes de maig.

Es preveu que amb l'inici del nou curs, s'hi sumin més centres educatius, corporacions i territoris. En aquest sentit, la FaPaC ha fet una crida a les AMPA i als centres educatius a continuar aprovant declaracions de rebuig a la LOMQE.

Fins ara, els districtes de Gràcia i Sant Andreu de Barcelona –que sumen 40 escoles– han aprovat una declaració institucional per rebutjar la reforma educativa impulsada pel ministre José Igancio Wert i donar suport a les iniciatives de resistència impulsades des de les escoles del barri.

Per la seva banda, els Consells Escolars Municipals de l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Quirze del Vallès, que sumen més de 100 escoles, han aprovat declaracions per donar suport als centres que implementin accions de resistència i/o se sumin a la XEI.

Per últim, els Ajuntaments de Girona, Figueres, Ripollet, Pals, Cornellà de Llobregat i Terrassa han aprovat declaracions institucionals de rebuig a la nova lleu i s'han compromès a donar cobertura a les iniciatives de totes les escoles dels seus territoris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia