L'ús de les bicicletes públiques de Girona es podrà sol·licitar a partir de la setmana vinent

Girocleta entrarà en servei el 25 d'aquest mes

L'alcaldessa, Anna Pagans, i la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Isabel Salamaña, juntament amb un responsable de la concessionària del servei, Transports Metropolitans del Gironès (TMG), van presentar ahir el model de bicicleta que s'utilitzarà pel servei. Es tracta d'una bicicleta amb cistella al manillar, amb marxes, que s'adapta a les necessitats de l'usuari, en opinió de Salamaña.

El servei, que entrarà en funcionament el proper dia 25, inclou un total de 160 bicicletes i 200 aparcaments en diferents indrets de la ciutat. Amb un pressupost de 160.000 euros per a la instal·lació i 200.000 euros per al manteniment anual de les estacions i bicicletes en general, la concessionària del servei es TMG, si bé l'ha traspassat a l'empresa Icnita de Riudellots de la Selva. Les bicicletes han estat fabricades per TNT, de Vilablareix. El servei està pensat, bàsicament, per a la gent que arriba en cotxe privat a la ciutat o en transport públic. Actualment s'estant fent les obres de les estacions, i els usuaris a partir de proper dia 15 a través del web es podran donar d'alta del servei, que costarà 30 euros l'any. La bicicleta es podrà fer servir durant un màxim de dues hores seguides.

LES DADES

Tarifa anual
30 euros
Fraccions de 30 minuts
0,50 euros
Tarifa de penalització per haver excedit les 2 hores
3 euros hora
Baixa del servei per haver excedit les 2 hores
Després de 3 avisos
Penalització per no haver retornat la bicicleta després de 24 hores
150 euros
Preu de substitució de la targeta
4 euros

D'alta al web i targeta d'abonat

L'usuari es pot donar d'alta del servei al web www.girocleta.cat. S'hi han d'entrar les dades personals i de pagament i acceptar el contracte que en regula l'ús i les condicions. Mitjançant la targeta de crèdit s'abonarà la quota del servei i els càrrecs mensuals que corresponguin a l'ús de la bicicleta. Uns dies després, l'usuari rebrà una carta de presentació i un díptic informatiu sobre les normes d'ús i la targeta, que s'haurà d'activar.

Els menors de 16 o 17 anys hauran de formalitzar l'alta a les oficines de Girocleta a l'estació d'autobusos. El menor haurà d'anar acompanyat del pare, la mare o tutor legal, i presentar el llibre de família i els DNI dels implicats.

El servei estarà operatiu els 365 dies de l'any. Els laborables tindrà un horari de 6.30 a 22.30 hores i els dissabtes i festius, de 8.00 a 22.30 hores.

Les estacions estaran distribuïdes en diferents punts de la ciutat: es troben a la biblioteca Antònia Adroher; avinguda Ramon Folch; plaça de Catalunya; estació d'autobusos; pont del Dimoni; Emili Grahit; plaça Pere Calders i biblioteca Ernest Lluch. Així mateix, les estacions disposaran d'una columna informativa i d'aparcament per a bicicletes. La columna té una pantalla tàctil per donar i rebre informació dels usuaris.

El servei inclou una assegurança de responsabilitat civil pels danys que qualsevol element, equip o usuari pugui provocar a un tercer, així com els que pugui fer-se el mateix ciclista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.