El director de la Trias Fargas amenaça de descobrir el pastís i convertir Catalunya en Itàlia

El director de la Fundació Catalanista i Demòcrata Ramon Trias Fargas, Agustí Colomines, va amenaçar ahir de descobrir el pastís i destapar casos que podrien ser objecte d'investigació, obrir una «crisi» i convertir Catalunya en Itàlia. En declaracions a COM Ràdio, Colomines es va mostrar indignat amb les informacions que vinculen la fundació de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) amb la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música durant la presidència de Fèlix Millet.

Colomines va afirmar que no estava disposat a aguantar la «persecució» i va amenaçar de destapar casos dignes d'investigació: «Si a un el van pressionant, al final diu: ‘Si em pressionen, llavors ho explicarem tot. Farem una escampada generalitzada de sospita de tot i ficarem en crisi el sistema.' I això és Itàlia.»

«A mi sempre m'ha fet molt mal d'ulls anar al Centre Internacional de Documentació de Barcelona (Cidob), que està presidit per Narcís Serra, i veure que la majoria d'activitats estan subvencionades per Caixa Catalunya, que està presidida pel mateix Narcís Serra», va comentar. «Mai no he dit res perquè és legal. Si és legal, doncs que facin el que vulguin», va afegir-hi Colomines.

El director de la fundació nacionalista també es va queixar que només es furgui en la relació que va tenir la Fundació Trias Fargas amb el Palau de la Música, sense intentar descobrir el paper que van tenir els socialistes vinculats a aquesta institució. «Per què, per exemple, Antoni Dalmau, molt amic meu, o Ferran Mascarell, que s'han passat 16 anys en el consell d'administració del Palau de la Música, no baden boca i no m'expliquen si van veure o no van veure irregularitats? Per què no m'ho expliquen? Per què la gent no els demana, a ells, aquestes responsabilitats?», es va preguntar. Colomines també ha acusat el socialista Joan Colom, màxim responsable de la Sindicatura de Comptes, d'«obrar amb mala fe» i abocar sospites sobre la Trias Fargas.

Tot i això, Colomines, que és al capdavant de la Trias Fargas des del 2007, va afirmar que no pensa deixar el càrrec, perquè semblaria que dóna la raó a aquells que el pressionen, si bé ha comentat que el que s'ha arribat a plantejar és deixar el país.

La direcció del Palau acomiada Rosa Garicano

Els nous gestors del Palau de la Música han acomiadat Rosa Garicano, exdirectora general de la fundació, després que aquesta es negués a abandonar el seu càrrec en l'última reunió de la junta de l'Orfeó Català, celebrada al setembre. Fonts del Palau van confirmar ahir a Efe que s'han decidit per acomiadar finalment del seu càrrec de directora general de la Fundació del Palau de la Música Rosa Garicano, que era membre de l'anterior comitè executiu que dirigia Fèlix Millet. Després de quinze dies d'estira-i-arronses en què Garicano no s'ha avingut a plegar, ha estat acomiadada sense dret a indemnització.

La Diputació, acusació popular

El dia després que el jutge que instrueix el cas Millet decidís que l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la Diputació de Barcelona no estan directament afectades pel desfalc i que, per tant, no es poden presentar com a acusació particular, l'ens provincial va anunciar que es presentarà com a acusació popular, l'única sortida que li deixa el jutge. De tota manera, tant la Diputació de Barcelona com la Generalitat han recorregut contra la decisió del jutge. L'ens supramunicipal es considera perjudicat per l'estafa de Millet, ja que va formar part del consorci fins al 2001 i des de llavors ha aportat 1,5 milions d'euros en subvencions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.