Societat

Comencen les declaracions pel cas Traiber

El jutge manté com a investigats 47 professionals mèdics per irregularitats en la compra de les pròtesis de l'empresa reusenca

Els metges neguen cap relació amb l'empresa

Les diligències del cas Traiber, dins la peça d'instrucció número 4 d'Innova, continuen endavant. Ahir al matí va començar la declaració dels metges que són investigats per suposada connivència amb l'empresa reusenca en la implantació de pròtesis en mal estat a desenes de pacients. El primer a entrar a declarar al jutjat reusenc, el traumatòleg Enrique Rodríguez, va assegurar que mai no ha tingut “res a veure” amb l'empresa. “Mai no he posat cap pròtesi de Traiber i ni tan sols les coneixia”, va reiterar.

L'expresident del Col·legi de Metges de Barcelona Miquel Vilardell va afirmar que mai no ha tingut contacte amb Traiber, ni com a internista ni com a màxim representant de la institució. “L'únic que m'han dit és que el meu nom apareix en una anotació d'un responsable de l'empresa que deia que volia parlar amb mi per la comissió deontològica”, va explicar.

A més, va assegurar que no coneixia l'empresa ni el seu propietari, Luis Márquez. El responsable del col·legi durant força anys va dir que estava “molt tranquil” per la seva situació i va recordar que es va oferir a anar declarar voluntàriament als jutjats de Reus.

Finalment, el tercer metge citat ahir a declarar, el cap de traumatologia de l'hospital Joan XXIII de Tarragona, Josep Giné, va evitar fer declaracions als mitjans perquè una part del cas Traiber encara es manté sota secret de sumari. No obstant això, fonts jurídiques van confirmar que el metge també va negar qualsevol vinculació amb l'empresa reusenca en la seva declaració davant del jutge.

L'activitat del cas es reprendrà demà passat, quan el jutge Diego Álvarez de Juan prendrà declaració als doctors Jordi Rimbau, Juan L. Maestro de León, Ferran Nadal i Fernando Marqués.

LA XIFRA

47
metges
de diversos centres sanitaris públics i privats són investigats pel jutge del cas.

Quaranta-set facultatius investigats

Vilardell, Giné i Rodríguez són els tres primers metges investigats pel cas Traiber que han declarat davant el jutge. Formen part d'una llista de 47 professionals sanitaris investigats d'una vintena de centres sanitaris públics i privats.

A mitjan desembre de l'any passat, el jutge Diego Álvarez de Juan va ampliar el nombre d'investigats en aquesta peça separada número 4 del cas Innova, referent a la implantació de pròtesis caducades i defectuoses de l'empresa reusenca Traiber. Segons l'instructor del cas Innova, hi ha indicis que l'empresa hauria subornat desenes de metges –la majoria cirurgians ortopèdics– per col·locar les seves pròtesis als seus pacients. En la interlocutòria el jutge va fer referència a l'enviament de regals de Nadal, viatges pagats, l'establiment de “col·laboracions” i contractes de royalties per encobrir el pagament de comissions irregulars. El magistrat els atribueix una dotzena de presumptes delictes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia