Successos

crims a figueres

Troben a Cabanes el vehicle del conductor homicida

A part de ser colpejat violentament al cap, l'home va ser aixafat per la roda del camió quan els agressors fugien

El principal sospitós no s'ha acostat a casa seva, controlada en tot moment pels Mossos

Una patrulla dels Mossos va trobar dimecres abans de la mitjanit a Cabanes el camió Iveco model 35E12 amb matrícula B-0925-UM que conduïa el sospitós d'haver assassinat en una rotonda de Vilatenim Bachiri Benassi, que conduïa un Fiat Punto que va tenir una fregada amb el vehicle de l'homicida. El vehicle era abandonat en una zona agrícola a la zona nord de la carretera vella de Vilabertran. Els Mossos el van traslladar a la comissaria perquè la policia científica pugui buscar proves, com ara possibles restes de sang, que el vinculin amb l'homicidi.

El sospitós del crim, Baltasar Sánchez Rey, un veí de Figueres amb nombrosos antecedents policials i condemnat a 44 anys per violació, va desaparèixer després de l'agressió. Els Mossos van posar vigilància al seu domicili, al barri de l'Olivar Gran, però ni durant tot el dimecres ni durant tot el dia d'ahir, no s'hi va acostar. Els Mossos han passat les dades i la fotografia de Sánchez Rey a tots els cossos policials, especialment als que operen a la zona de la frontera, per tal que el detinguin en cas de localitzar-lo. No es descarta que hagi pogut travessar la frontera i que hagi buscat refugi en algun punt de la Catalunya del Nord. En el moment de l'agressió mortal, Sánchez Rey, de 43 anys, anava acompanyat d'un noi d'uns 20 anys, a qui també es busca.

Colpejat i aixafat

L'autòpsia que es va practicar ahir a la víctima va revelar que havia mort a resultes de les greus ferides que tenia al cap, causades pels cops amb un objecte contundent, una barra de ferro o una pala, però també perquè el camió dels agressors li va passar una roda pel cim del cap quan ja era estès a terra i ells emprenien la fugida. La víctima va ser atesa durant força estona al mateix lloc dels fets pels serveis d'emergència mèdica que, tot i els esforços que hi van destinar, no van poder fer res per salvar-li la vida.

Els Mossos investiguen si el crim el va desencadenar només la topada de trànsit a la rotonda del Carrefour de Vilatenim que va deixar el cotxe de la víctima força abonyegat o si per algun motiu Benassi i Sánchez Rey es coneixien i podien tenir algun conflicte previ, tal com apuntaven ahir a Telecinco alguns veïns de la zona del poblat típic d'Empuriabrava que coneixien la víctima.

Bachiri Benassi, que tenia residència legal i permanent a Catalunya, no tenia antecedents policials, estava casat i, segons alguns testimonis, es dedicava a la venda de vehicles de segona mà i també de ferralles i peces antigues.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.