Economia

turisme

Ripoll obre demà el centre d'atenció turística

L'edifici ja el va inaugurar el conseller Huguet fa dues setmanes

Conté una exposició interactiva

No ha estat enllestit a començament de la temporada d'estiu, però sí que estarà en funcionament durant el Mercadal, la fira medieval que se celebra aquesta setmana i que ha d'atreure molts forasters a la ciutat. El Centre d'Acollida Turística (CAT) de Ripoll obrirà les portes finalment demà, tot i que el dia 23 de juliol ja el va inaugurar el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet. L'objectiu és que l'espai es converteixi en la porta d'entrada de tothom que vulgui conèixer la zona.

Dedicat al comte Guifré

L'edifici està situat en un lloc estratègic com és l'aparcament de Can Guetes, a pocs minuts del centre de la ciutat i en un extrem de la via verda de la Ruta del Ferro, que comunica Ripoll amb Sant Joan de les Abadesses. Al marge de facilitar informació –presencial i telemàtica– sobre la ciutat i la comarca i les activitats que s'hi poden fer, a les instal·lacions el visitant hi trobarà una exposició interactiva dedicada al comte Guifré (tant el vessant històric com el llegendari), un espai dedicat a divulgar les vies verdes i una botiga amb articles de regal i artesania. Més endavant hi ha d'entrar en servei un bar-restaurant i un establiment dedicat a la degustació de productes locals.

El quart de Catalunya

El CAT de Ripoll, amb un pressupost d'un milió d'euros, ha estat una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració de l'Ajuntament i el Consorci de les Vies Verdes. És el quart que s'obre a tot Catalunya, després dels de Teià, Vilajuïga i Sallent, i forma part d'una xarxa que s'ha d'anar completant fins l'any vinent. Els altres municipis on es farà un CAT són Les, Puigcerdà, Berga, Cervera i Tortosa. També n'havien de fer un a Montblanc, però l'Ajuntament hi ha renunciat. Els CAT són una peça clau del pla estratègic de turisme. El desplegament comportarà una inversió de 10 milions.

Sense bar ni restaurant, de moment

El CAT de Ripoll encara tardarà un temps a oferir el servei de restauració previst en el projecte. Com marquen les normes, l'Ajuntament va convocar un concurs per trobar qui es fes càrrec d'aquesta feina, però no s'hi va presentar ningú. En la darrera sessió, el ple municipal va haver de deixar desert el concurs. Segons l'equip de govern, no és que no hi hagi interès, sinó que els empresaris del ram estan pendents de veure si el CAT atrau prou clients potencials. Ara l'Ajuntament podrà establir negociacions directes per trobar qui gestioni el local.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.