Política

Montilla repta Mas a plegar si la justícia el desmenteix

El president i primer secretari del PSC li pregunta si deixaria l'escó si es prova el finançament irregular de CDC

Sosté que el concert econòmic que defensa CDC “no cap a la Constitució”

Les vacances d'estiu arriben aquest any amb els partits pendents de les eleccions de la tardor. I amb els socialistes centrats en l'informe d'Hisenda que posa sota sospita el triangle entre el saquejador confés del Palau de la Música Fèlix Millet, la constructora Ferrovial i els comptes de CDC. Un combinat en el qual els socialistes veuen “més que indicis” del presumpte finançament irregular de Convergència, tot i que la formació d'Artur Mas l'ha negat reiteradament.

Ahir, el president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, des d'un sopar amb militants al Vendrell, va insistir a demanar explicacions a Mas. “Ens diu que no ha passat res i la pregunta és obligada: si la justícia el desmentís d'aquí a un temps, què faria, renunciaria al seu escó?”. Era una línia argumental similar a l'oberta el dia abans per Miquel Iceta quan alertava el cap de files de CDC que el seu lideratge es podria veure compromès si en el futur es prova el presumpte finançament irregular.

Conscient que “Pretòries i Millets malmeten la confiança ciutadana en la política, els partits i les institucions”, Montilla va demanar prudència, però també contundència per “aclarir els fets i castigar els responsables”.

No independentista

Amb les enquestes augurant una baixada i l'electorat poc mobilitzat, el líder del PSC va reconèixer que les eleccions seran “complicades”. Els socialistes hi concorren defensant l'Estatut i la senyera, i contra la independència. “No volem quatre anys marcats per debats identitaris.” Va acusar Mas de practicar “l'independentisme de cap de setmana” i de defensar “un concert que no cap a la Constitució”.

LA FRASE

La pregunta és clau: si la justícia el desmentís, què faria? Renunciaria a l'escó?
José Montilla
president de la generalitat i primer secretari del psc

Ferrovial ha anat a l'alça amb el tripartit

El grup constructor Ferrovial va informar ahir que la seva quota en obres públiques adjudicades a Catalunya era la vuitena en l'última legislatura del govern de Pujol i que amb el tripartit ha passat a ser la sisena. En el període 1999-2003, l'empresa es va adjudicar obres per un import de 294,8 milions, cosa que representa una quota del 4,56%. Entre el 2004 i el 2010, amb el tripartit, les adjudicacions obtingudes van pujar a 511,6 milions, amb una quota del 4,78%, superior en quantitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.