Política

Precampanya

Disputa entre estrategs

El tercer en discòrdia

El conseller Huguet critica que el PSC s'“adjudiqui” tota l'obra del tripartit en l'última campanya de la factoria Collboni i reivindica el paper d'ERC

Els socialistes repliquen a CiU que les xifres dels cartells són “incontestables”

Segon assalt de la batalla preelectoral que ha esclatat pels últims cartells de l'equip de Jaume Collboni. ERC es va situar ahir enmig de la disputa entre el PSC i CiU per fer-se seu el significat del “canvi”. Si els uns deien que el que és “real” és la transformació del país que ha modelat el tripartit després de 23 anys amb Jordi Pujol a la presidència, i els altres que és l'alternança de govern que propugna Artur Mas, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa va atribuir ahir a ERC la capacitat “transformadora” de l'executiu de coalició. Divisat el primer perill de polarització de la precampanya, els republicans van intentar dinamitar el fantasma del bipartidisme.

Josep Huguet va carregar amb contundència contra el seu soci. “Pretendre adjudicar-se el mèrit de l'alternança política i tots els progressos del govern en solitari és un engany”, va escriure en un apunt al seu bloc. Quan els partits de l'executiu presumeixen de la seva gestió per justificar l'aposta tripartida, Huguet va reclamar per a ERC la paternitat dels pactes nacionals i de lleis significatives com ara la de consultes i la d'educació. CiU tampoc no en va sortir il·lesa. El conseller d'ERC va dir que la federació no representa el canvi, sinó “el retorn de la política del lobby a Madrid i a les pràctiques dels casos Millet i Treball”. La buscada equidistància, un altre cop.

El PSC també es va defensar de les acusacions del responsable de campanya de CiU, David Madí, que les xifres que figuren als cartells no són correctes i que, per tant, els de José Montilla fan “publicitat enganyosa”. Joan Ferran, portaveu parlamentari adjunt del PSC, va garantir que es tracta de dades “incontestables”. Ho va fer, com Huguet, en una entrada al seu bloc. En plena picabaralla declarativa, Madí considera provat que és CiU la que marca el to de la precampanya: va ser la primera a situar el “canvi” en el seu lema. El PSC respon. ERC replica. ICV, a tot això, manté el silenci.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.