Política

Troben en un bosc d'Arenys de Munt un zulo amb armes del GRAPO

La Guàrdia Civil ha localitzat avui en una zona boscosa d'Arenys de Munt (Maresme) un zulo on amagaven armes els membres del GRAPO detinguts la setmana passada a Catalunya.

El zulo, que consistia en un forat excavat a terra, s'ha trobat aquesta tarda de dimarts pels voltants de la zona coneguda com ermita de Lourdes.

Audiència Nacional
El jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo ha ordenat avui l'ingrés a la presó incomunicada d'aquests sis presumptes membres del GRAPO als quals acusa, entre d'altres delictes, d'integració a banda armada.

A Jorge García Vidal i Israel Clemente, el jutge els imputa l'assassinat de la dona de l'empresari Francisco Colell, Ana Isabel Herrero, ocorregut el 6 de febrer de 2006, i els atracaments a sucursals bancàries a Castelló de la Plana , en el qual va resultar ferit un empleat, Santiago de Compostel·la i Múrcia. També els acusa de recaptar fons per a l'organització terrorista i falsificació de documents.

A Isabel María Aparicio i Manuel Ramón Arango els atribueix els delictes d'integració en banda armada, recaptació de fons i falsificació de documents, els mateixos càrrecs que imputa a José Francisco Cela Seoane, que va sortir de la presó el 2004 i pel que sembla va tornar a la clandestinitat el 2007.

El sisè detingut, Lucio García Blanco, està acusat de pertinença a banda armada, tinença il·lícita d'armes i explosius, recaptació de fons i falsificació documental.

En total, la Guàrdia Civil ha registrat en aquesta operació sis pisos a Barcelona, Mataró (Maresme) i Granada, on s'ha trobat documentació diversa i explosius de la banda terrorista. En un dels pisos registrats, situat al número quatre del carrer Cardenal Tedeschini de Barcelona, els agents van trobar material per fer explosius, com pólvora, detonadors i metxes, que estaven preparats per ser usats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.