Necrològiques

Un record per en Josep Maria Mariscot Riera

En Josep ha pogut gaudir d’una acceptable bona salut fins als darrers dies de la seva vida. Poder complir 95 anys és una gran sort, de ben segur que les atencions de la família encapçalada per la seva dona, la Carme Bas, l’han ajudat molt.

Vaig conèixer en Josep com una persona que ha viscut tot el que han significat els canvis en el món dels antics propietaris de pagès. Camós ha perdut un dels darrers homes que conservava extensos records de la història recent del seu poble i de la comarca, ho sabia explicar bé, havia tingut la possibilitat d’heretar coneixements a través de la seva llarga nissaga familiar. Quina sort que, quan se l’ha hagut de menester, ha estat sempre generós amb el seu testimoni. Les donacions de documents familiars que anys enrere van dipositar a l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany en són un bon exemple.

Més d’un cop li vaig escoltar i aprendre alguna paraula nova, aquells mots que ja només s’utilitzen en el llenguatge rural més amagat. I també m’agradava escoltar-lo quan em recordava les meves arrels maternes a Camós.

Gràcies, Josep, per totes les teves aportacions.

Una abraçada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia