El Temps

El Temps

Servei Meteorològic de Catalunya

Vent de ponent i més calor al sud

  • VÍDEO: La predicció meteorològica per aquest diumenge 26 de març

Diumenge el pas d’un front poc actiu farà sobretot reforçar el vent de component oest i tan sols podrà deixar alguna precipitació feble a la tarda a l’extrem nord. La temperatura màxima pujarà especialment a la meitat sud de Catalunya.

Al vessant nord del Pirineu estarà entre mig i molt ennuvolat. A la resta del país, el cel estarà serè en general, o poc ennuvolat pel pas d’alguns núvols alts durant el matí. A més, a partir de migdia creixeran nuvolades al Pirineu i a l’extrem nord-est que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat. A banda, a la tarda es formaran alguns núvols mitjans a punts de la resta del litoral i prelitoral.

A partir del vespre s’espera precipitació al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que voltarà els 1.200 metres. En general serà feble i minsa. A banda, a la tarda s’esperen ruixats al Pirineu oriental i a altres punts de l’extrem nord-est, amb una cota de neu que voltarà els 1.600 metres. La precipitació serà feble i acumularà quantitats de precipitació minses o localment poc abundants.

La temperatura mínima baixarà lleugerament o localment de forma moderada. A punts de l’interior es donarà al final de la jornada. La temperatura màxima pujarà moderadament, o localment acusadament al litoral i prelitoral central i sud. A la resta serà lleugerament més alta en general, tot i que al terç nord serà similar i als cims del Pirineu baixarà entre lleugerament i moderadament.

La visibilitat serà entre bona i excel·lent, si bé localment serà regular a zones elevades del Pirineu i de l’interior del nord-est a partir de migdia. A banda, fins a primera hora del matí són possibles alguns bancs de boira a trams de la costa de la meitat sud. Independentment, a causa del fort vent i de la precipitació, la visibilitat quedarà reduïda a la nit pel torb a punts de l’extrem nord del Pirineu.

Durant la matinada el vent serà fluix i de direcció variable. A partir del matí bufarà el component oest entre fluix i moderat amb cops forts, i alguns de molt forts (més 70 km/h) a la meitat oest del territori i a cotes altes. Per altra banda, a partir de mig matí entrarà la tramuntana a l’extrem nord-est amb alguns cops forts. A l’interior del nord-est, nord de la costa central i sud de la Costa Brava, a partir de mig matí bufarà vent de component sud, fluix amb cops moderats, tot i que durant la tarda pot bufar amb algun cop fort a punts de la costa central, segons la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Consulteu aquí el temps del vostre municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia