Economia

Zapatero: "La nostra banca és la més sòlida del món"

Economia

Enmig de les turbulències financeres que estan afectant les economies de mig món, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es vanta de tenir "el sistema financer més fort del món". Així ho va dir ahir a Nova York durant una reunió amb empresaris nord-americans amb interessos a l'Estat espanyol. Tot i reconèixer davant dels directius de multinacionals i bancs d'inversió nord-americans que el sector immobiliari i l'elevat dèficit exterior són els dos principals problemes del sistema financer espanyol, també els va assegurar que aquest és el més sòlid de la comunitat internacional.

Va destacar la bona salut de l'economia espanyola malgrat la "frenada" que ha suposat la crisi que ha afectat sobretot el sector immobiliari, però va assegurar que "recuperarà aviat el camí del seu creixement potencial" gràcies als comptes públics sanejats.

Per damunt de França
Davant directius d'empreses com IBM, Pfizer, Merrill Lynch i Hewlett Packard, el president espanyol també es va comprometre a superar França en renda per càpita, "d'aquí a tres o quatre anys". Va posar com a exemple la reducció de la distància amb Alemanya i va destacar que Espanya és el país "amb més capacitat de créixer econòmicament", superant la mitjana europea i Itàlia. Fins al punt que, segons Zapatero, això deprimeix el primer ministre italià, Silvio Berlusconi.

Zapatero, que visita Nova York per participar a l'assemblea general de l'ONU, també va assistir ahir a la reunió que va convocar el primer ministre britànic, Gordon Brown, per abordar la crisi econòmica actual.

L'optimisme de Zapatero contrasta amb el sentiment de les autoritats nord-americanes. El president de la Reserva Federal, Ben Bernanke, va admetre ahir que està "molt preocupat" per l'impacte que la crisi pugui tenir en el creixement i ja va avançar que els EUA creixeran durant l'últim semestre a "un ritme molt inferior al seu potencial".

Necessitat urgent
El Congrés continua debatent el pla de rescat proposat per l'administració Bush, i Bernanke va insistir en la "necessitat urgent" que s'aprovin les mesures previstes per evitar una frenada addicional en el creixement econòmic. Les negociacions estan encallades perquè els demòcrates hi volen incloure un capítol d'ajuda als ciutadans. El president Bush, per la seva banda, es va mostra confiat que hi haurà pla i que aquest serà "sòlid".

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.