Necrològiques

Joan Novich i Palahí

Activista sociocultural de la Cellera de Ter

El dia 25 en Joan ens va deixar i des del Centre Cultural Parroquial voldríem fer-ne memòria tant per la tasca que durant molts anys va fer a la institució com al poble en general. Van ser 90 anys viscuts intensament

Vinculat al teatre del Centre des de la seva infantesa, hi va viure totes les etapes abans i després de la Guerra Civil fins a la construcció del nou local com a voluntari i col·laborador de la junta. Ja en la maduresa va formar part de l’Ajuntament com a regidor i de diferents organitzacions del poble i la parròquia. En una etapa de transició va assolir la presidència del CCP, que es va allargar durant 21 anys, que van ser uns dels més actius de l’entitat.

Gràcies a la seva iniciativa es van instituir els concursos culturals per a la mainada les tardes dels diumenges, i també el Foment de la Sardana, els cursets d’ensenyament i els petits aplecs. Va recuperar per al poble la tradicional i casolana matança, les festes als sants Just i Pastor, el fogueró de Sant Joan, la Flama del Canigó, la castanyada, el Roser del Pasteral... Va iniciar l’aplec de Puigdefrou. Va portar teatre professional al Centre amb companyies en gira i artistes reconeguts. Va promoure decididament actes culturals de tota mena, cinema, conferències, caminades, cursets i exposicions sempre amb compromís i estima al nostre país.

Ja fora de la junta va continuar col·laborant en noves activitats: maquetes, pessebrisme, publicacions i recerca històrica fins al moment present.

Tant al Centre com a tot el poble tots estem en deute, sobretot les noves generacions que l’hem vist com un referent, com una persona oberta i integradora, un bon home que feia molta feina sense fer soroll ni esperar mai cap reconeixement, sempre a punt i sense defallir.

En nom de tots, gràcies, Joan, per la teva tasca, i a la família el nostre suport i agraïment pel molt que hi han contribuït.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia