Necrològiques

Mossèn Pou de Torroella de Montgrí

Va desenvolupar una intensa activitat sociocultural i va ser un referent d’infantesa per a molts torroellencs

Mossèn Josep Pou i Alonso, activista cultural i un referent per a molts torroellencs, més conegut com a mossèn Pou, va morir ahir a l’edat de 89 anys.

Nascut a a Torroella de Montgrí el 9 de març del 1930, va fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Girona i va ser ordenat a la catedral de Girona el 4 de juliol del 1954. Va començar el seu ministeri com a vicari d’Arenys de Mar, i poc temps després va ser nomenat vicari de Torroella de Montgrí, càrrec que ha exercit fins a l’actualitat. Del 1982 al 2015 també se li va encarregar la capellania de les Clarisses de la mateixa població i diferents serveis litúrgics a les parròquies d’Ullà i l’Estartit.

Mossèn Pou va ser una referència important durant la infantesa per a molts torroellencs nascuts als anys cinquanta, seixanta i setanta, per als quals va organitzar casals, funcions teatrals de Pastorets i altres activitats, a més d’impartir-los classes de doctrina cristiana per preparar-los per a la primera comunió. Alguns torroellencs encara recorden les seves sessions de diapositives (filmines, se n’hi deia a l’època) amb les històries d’en Massagran. Aficionat al cinema, va rodar nombroses pel·lícules de súper-8 amb la seva càmera, en les quals apareixen molts dels convilatans que l’acompanyaven a les excursions que organitzava la parròquia, fos a Montserrat, a Lourdes o a qualsevol altre indret del país. Tenia un bon sentit de l’humor i tot sovint explicava acudits. Els torroellencs no oblidaran fàcilment les seves passejades carrer Major i carrer de l’Església amunt i avall amb la seva característica sotana.

La missa exequial se celebrarà dissabte, a les 11 del matí, a l’església de Sant Genís de Torroella de Montgrí, i estarà presidida pel bisbe de Girona, Francesc Pardo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia