Necrològiques

Jordi Salgas Rich

Fa pocs dies va morir a Girona l’advocat Jordi Salgas Rich. Les qüestions de la pandèmia varen dificultar que amics i coneguts li poguéssim donar el comiat que mereixia.

Jordi Salgas tenia el despatx a l’avinguda Jaume I i vaig compartir amb ell diversos compromisos i procediments. Era una persona amb una sòlida formació processal, de manera que donava als temes l’enfocament que convenia, però sempre dintre de l’ortodòxia d’acceptar les lleis, al temps que feia recerca de les possibles solucions que aquestes podien oferir a cada tema. Curós i sistemàtic en els seus escrits, aquesta arribaven al destinatari, fos al jutjat, a l’audiència o als interessats, amb forma impecable.

Per altra part era una persona conciliadora, que procurava buscar i trobar acords entre les parts que impedissin el greuge i la complexitat que suposa un procés judicial. Buscava el diàleg i era concret i tenaç en tot allò que ell entenia que podia conduir a una solució pacifica. En qüestions molt personals, havíem arribat a acordar de no formular honoraris a cap de les parts per tal de facilitar l’entesa. Entenia i professava l’amistat per damunt de qualsevol altra consideració i mai ens vam fer retrets, malgrat representar en ocasions parts enfrontades.

Una cruel malaltia el va anar apartant de les seves funcions, que va intentar de continuar-les fins al límit de les seves forces.

La seva família i els seus amics hem perdut una bona persona, i l’advocacia de Girona, un gran professional.

(*) Joan Ribas és auditor i professor mercantil

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia