Necrològiques

Salvador Alabau Verdaguer

Ens ha deixat en Salvador Alabau, cellerenc de soca-rel i un personatge singular com no n’hi havia cap altre, al poble.

Si algun mot li esqueia era el d’altruista; tothom coneixia la seva generositat i disponibilitat per a les coses comunitàries del poble.

Des de la seva joventut no hi havia activitat al poble de la qual ell, generosament, no formés part. Home de teatre, va participar activament en la construcció com a voluntari del centre parroquial; membre de la secció dramàtica, va participar des de la seva infantesa en tota mena de representacions com a actor i com a tècnic de so i efectes especials, en els quals va ser un innovador.

Operador de cinema en diferents establiments, va viure intensament tota l’etapa daurada del setè art, del qual era un fervent admirador.

Va treballar activament en la continuïtat del Cellera FC, des de tots els angles possibles. Ell va dissenyar el monument commemoratiu dels 50 anys del club.

El seu vessant artístic ens ha deixat un fanal commemoratiu davant del nou ajuntament i el record de tantes obres d’enramades, altars, catifes, arcs de triomf, festivals de tota mena, concursos de flors..., durant l’etapa que li va tocar viure i la salut li ho va permetre. Va participar des del començament en el Patronat Local d’Homenatges a la Vellesa fins a la seva jubilació. Va formar part dels promotors del primer dispensari municipal, juntament amb un grup de voluntaris, i també del repetidor de TV situat a Sant Julià del Llor, que tant de servei va fer al poble i rodalies.

La música, però, és l’activitat que va conrear fins al darrer moment, vuitanta anys cantant caramelles i nadales amb la Coral Rossinyol de Sales del CCP, que, juntament amb la seva filla i actual directora, Dolors Alabau, i les netes, són la quarta i la cinquena generació familiar que formen part de la centenària coral.

Després d’una vida tan activa i generosa, minvada per la malaltia que ha suportat estoicament, només ens cal dir-li, Salvador, reposa en pau!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia