Necrològiques

Adeu a Eusebio Serrano

Director de l’Oficina de Justificació de la Difusió (OJD) del 1996 al 2013

El 28 de febrer passat, va morir a Madrid, als 75 anys i víctima de la Covid, el nostre anterior director general, Eusebio Serrano, natural de Bailèn (Jaén) i madrileny d’adopció. Avui a l’OJD tots ens sentim una mica orfes, ja que la seva dilatada trajectòria professional va fer que coincidíssim amb ell en molts projectes i que poguéssim disfrutar de la seva amistat i el seu tarannà proper i cordial.

Llicenciat en dret per la Universitat Complutense de Madrid i en ciències empresarials per l’Icade Madrid, va ingressar a l’Oficina de Justificació de la Difusió el 1965, només un any després que fos constituïda per anunciants, agències i mitjans de premsa per realitzar el control de la difusió a Espanya. Va treballar al costat de Jacinto Jiménez-Eguizabal, primer director de l’OJD; Ramon Poch, director a Barcelona i secretari del consell d’administració, i sota les presidències de Juan Pavía, Antonio García Zarandieta i Ángel Durández, fins a retirar-se el 2013. Nomenat director general el 1996, va impulsar les dues àrees de negoci (paper i internet) i el 2007 l’empresa va aconseguir un rècord absolut amb 1.169 suports auditats a Espanya (939 d’impresos i 230 mitjans digitals).

Des de l’inici va mantenir unes excel·lents relacions amb els editors, que, juntament amb l’aprovació de normes de control adequades i rigoroses, van consolidar el prestigi de la nostra marca com a font més fiable de dades per a la planificació dels mitjans impresos. Va haver d’afrontar també algunes crisis. La més greu va tenir el seu epicentre el 2002, amb l’arribada dels diaris de distribució gratuïta. Es va haver de crear la marca PGD i canviar la denominació social de l’empresa per incorporar el control d’aquests mitjans amb sigles diferents a les d’OJD, empresa que es va culminar amb èxit en desestimar la justícia sengles recursos presentats contra la societat per aquest motiu.

Al llarg de la seva llarga trajectòria, va ser ponent convidat nombroses vegades, tant en l’àmbit universitari com en el públic, i va rebre el reconeixement internacional en ser elegit dues vegades president de l’Ifabc (federació que agrupa els organismes de control de difusió en més de 30 països).

Sempre educat, accessible i de tracte entranyable, tenia un caràcter que aconseguia apropar-se al costat humà dels seus interlocutors i això el va convertir en una persona molt apreciada en el sector. Personalment, vaig tenir l’oportunitat de tractar-lo en profunditat. Vam compartir viatges i hores de treball, de les quals conservo anècdotes molt grates perquè era un excel·lent conversador. Va saber donar visibilitat al seu equip i ens va fer créixer professionalment. Considerava les persones una part important de la seva feina i sempre va ser atent i cordial amb tothom.

Ens deixa una gran persona i amb ell es tanca una pàgina brillant de la història de l’empresa. Descansa en pau, estimat Eusebio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia