Necrològiques

Josep Mayol Collell

Pintor i professor de dibuix de Llagostera

Pintor, fill de pintor i pare de pintores. Nascut a Llagostera l’any 1934, en Josep era un home educat, amable, generós i la seva ha estat una pèrdua profundament sentida per a molta gent de Llagostera. També per a molta gent del Prat de Llobregat, població on va anar a viure i on l’any 1976 va fundar i dirigir durant 25 anys una escola de dibuix inspirada en la que Rafel Mas havia creat a Llagostera i en l’estela de la qual el pare d’en Josep, Pere Mayol, va exercir molts anys la docència.

En Josep va heretar del seu pare l’amor per l’art i el va transmetre a les seves filles Montse i Rosa. Destacat paisatgista, partidari d’un estil minuciós, treballat, fonamentat en el dibuix i el realisme, va exposar els seus olis, carbons o aquarel·les en diverses ciutats amb més de cent exposicions individuals.

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha lamentat la seva mort, destacant la seva contribució a l’impuls de l’educació, la cultura i les arts a la seva població. Al Prat, se li va concedir l’any 2010 el premi Ciutat del Prat i va ser reconegut com a fill adoptiu l’any 2017.

També a Llagostera, l’any 2015, se’l va homenatjar amb una exposició i actes de reconeixement a partir de la iniciativa que va impulsar el consistori llagosterenc i l’Escola d’Art que porta el nom del seu pare Pere Mayol. Aquest passat divendres el vam acomiadar, als 87 anys, en una cerimònia al Tanatori de Llagostera.

Descansa en pau, Josep. El teu record i les teves pintures seguiran entre nosaltres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia