Necrològiques

Mària Sànchez, periodista

Mor la directora del primer programa de medi ambient de RTVE i, durant anys, cronista de Barcelona

La periodista Mària Sànchez, primera directora d’El escarabajo verde, el primer programa de televisió de l’Estat espanyol dedicat al medi ambient, va morir ahir als 59 anys víctima d’un càncer. Sànchez va treballar 35 anys com a periodista, deixant una empremta de solvència i rigor com pocs d’altres. N’eren conscients a la redacció de TVE Catalunya i també els companys que durant dues dècades vàrem cobrir informació municipal a Barcelona, tal com va recordar ahir mateix l’alcaldessa Colau, però també els seus predecessors, Trias, Hereu o Clos. I també van fer notar les nombroses entitats socials i veïnals de Barcelona, que ahir van tenir un record per una periodista que els havia tingut sempre en compte i que havia donat veu al carrer com cap altre professional. Per als qui compartíem informació sobre la ciutat era un referent d’anàlisi i objectivitat, i alhora una companya generosa, solidària i amb la mà sempre estesa per ajudar els companys, en una professió ja prou atrafegada. Va escriure també la novel·la La República que vam viure amb el seu marit, Manel Lucas, ambientada en l’any en què Macià va proclamar la República Catalana. Quedem orfes de la seva amistat i professionalitat.

La cerimònia exequial serà demà, a les 11.50 h del matí, al tanatori Sancho de Ávila dels Serveis Funeraris de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia