Necrològiques

Mor Maria Rosa Duran Serra

La mestressa de Cal Niñu de Quart

Maria Rosa Duran Serra va morir abans-d’ahir, dia 3 d’abril, a l’edat de 73 anys.

Duran va néixer a Quart quan Quart era un carrer i quatre cases escampades. De joveneta va treballar set anys a la botiga de roba de Can Puig Giralt, a Girona, però en conèixer en Josep i casar-s’hi, va entrar a treballar a la petita botiga dels seus sogres, cal Niñu, i de cal Niñu ja no en va sortir. La botigueta era un petit supermercat que amb el pas dels anys va anar creixent i el seu nom es va fer conegut.

La Maria Rosa explicava ara fa tres anys a la revista municipal de Quart, El Celrè, que el nom prové d’un avi del seu marit que era rosset i tenia l’aparença d’un nen. A l’home li deien el “niño” i arran d’aquest sobrenom, a la seva sogra, la primera mestressa del supermercat, la van començar a anomenar la Maria de cal Niñu, i al seu marit, en Josep de cal Niñu, i d’aquesta manera van decidir patentar el nom i la botigueta de queviures va passar a anomenar-se supermercat Cal Niñu.

Actualment el supermercat familiar ja ha sobreviscut tres generacions. Després de la Maria Rosa, el seu gendre i la seva filla n’han agafat el comandament, i han fet així que, després de més de setanta anys oberta, es converteixi en una de les botigues més antigues del poble.

Exèquies, avui, a les 10, a la parròquia de Santa Margarida de Quart.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia