Necrològiques

POLÍTICA

Mor de càncer l’activista palestí Walid Daqqa en una presó d’Israel

Portava 38 anys empresonat i no va ser alliberat tot i trobar-se en situació terminal

L’intel·lectual, milicià i activista palestí Walid Daqqa ha mort als 62 anys en una presó a Israel a causa d’un càncer terminal, segons ha informat EFE de fonts provinents d’una ONG sobre el territori. Era un dels presos més coneguts de la causa palestina. Va ser empresonat fa 38 anys a cadena perpètua per la mort d’un militar israelià. Les autoritats penitenciàries d’Israel es va negar a alliberar-lo en els últims mesos tot i la seva condició de malalt terminal.

Fa uns mesos Amnistia Internacional va denunciar que l’estat havia negat a Daqqa, que també té la nacionalitat israeliana, l’accés a un trasplantament de medul·la òssia que li podria haver salvat la vida. Els serveis penitenciaris no li van permetre ingressar en un hospital civil. Va ser transferit a una clínica penitenciària, sense condicions per atendre la seva malaltia, segons va denunciar el Club de Presoners de la Societat Palestina.

Tot i la condemna a cadena perpètua, Daqqa hauria d’haver estat posat en llibertat el passat mes de maig, però un jutjat va afegir dos anys més de condemna per un presumpte contraban de telèfons mòbils a la presó.

Daqqa ha estat un dels 19 palestins que han passat més de 30 anys en presons d’Israel i un dels 23 activistes que no van ser mai alliberats tot i els acords d’Oslo. La situació de molts condemnats ha empitjorat arran de l’inici de la guerra a Gaza l’octubre passat. Des de llavors n’han mort 14 d’ells a la presó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia