Necrològiques

RELIGIÓ

Mor als 95 anys Joan Solà, canonge de la catedral de Girona

Nascut a Llanars, es va doctorar en Dret Canònic a la Universitat de Navarra

El mossèn Joan Solà i Triadú (Llanars, 25 de març, 1929) ha mort aquest dilluns als 95 anys, segons ha informat el Bisbat de Girona. Des del 2002 era canonge de la Catedral de Girona i des del 2012, canonge penitencier adjunt. Actualment residia a la residència sacerdotal “Bisbe Sivilla” de la ciutat.

El mateix bisbat ha recordat l’ampli currículum del mossèn. Va fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Girona i, anys més tard, el 1985, es va doctorar en Dret Canònic a la Universitat de Navarra. Va ser ordenat prevere, amb motiu del XXXV Congrés Eucarístic, a l’estadi de Montjuïc de Barcelona, l’actual Lluís Companys, el 31 de maig de 1952.

Després d’un any com a vicari a Figueres va ser nomenat ecònom de Tregurà i encarregat de Setcases. El 1957, primer regent i després ecònom de Sant Sadurní de l’Heura. El 1961, ecònom de Riudarenes i, el 1962, també encarregat de l’Esparra. Del 1967 al 2002 va ser primer ecònom i després rector de Tordera i encarregat de Vallmanya.

Al llarg d’aquests anys va compaginar aquests serveis parroquials amb altres tasques pastorals: vicari episcopal de la zona pastoral de la Costa, arxipreste de l’arxiprestat de la Tordera, membre del Col·legi de Consultors, membre de la Junta d’Economia diocesana i de la Junta de l’Institut especial “Sant Feliu” en representació de la zona de la Costa, oïdor de comptes del Seminari diocesà, membre de l’equip de gestió de l’Administració econòmica del Bisbat i, també, durant un any, fou el rector de Palafolls i Sant Genís de Palafolls.

Del 2002 al 2006 va ser vicari episcopal per a l’Administració dels béns eclesiàstics i la Gestió de l’economia diocesana i Ecònom diocesà i també, durant un any d’aquesta etapa, rector de Medinyà i Vilafreser. Del 2006 al 2011, rector de Bonmatí, Constantins, Sant Julià de Llor i Vilanna. Des del 1983 era jutge diocesà, des del 2002 canonge del Capítol Catedral de Girona i des del 2012 canonge penitencier adjunt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia